Selvisikö Liverpool tästä taklauksesta liian vähällä? – ”Videolta nähtynä se oli ulosajon paikka”

© Kuva: Getty Images
Honka ja KuPS Veikkausliigan huippuottelussa! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

Liverpool varmisti paikkansa Mestarien liigan neljännesvälierissä voitettuaan Napolin kotikentällään maalein 1-0. Ottelun ainoan maalin teki Mohamed Salah, ja sankariksi nousi myös maalivahti Alisson Becker, joka torjui lisäajalla Napolin Arkadiusz Milikin yrityksen.

Yksi ottelun puhuttaneimmista tilanteista nähtiin jo pelin ensimmäisellä neljänneksellä. Liverpoolin hollantilaistoppari Virgil van Dijk taklasi rajusti Napolin Dries Mertensiä. Van Dijk osui toki ensin palloon, mutta tuli silti napit edellä hyvin vaarallisen näköisesti Mertensin nilkoille. Tilanteen voi katsoa alta, tai tästä linkistä.

Van Dijk sai taklauksesta varoituksen, mutta monien mielestä olisi ansainnut suoran ulosajon. Samoilla linjoilla oli myös Napolin valmentaja Carlo Ancelotti.

– Videolta nähtynä sen olisi pitänyt olla ulosajo. VAR herättää paljon kysymyksiä. Kun se tulee Mestarien liigaan, on kuitenkin liian myöhäistä, Ancelotti murahti Guardianin mukaan.

Videotarkistusjärjestelmä VAR otetaan käyttöön jo kuluvan kauden pudotuspeleissä, joten keskiviikko on Mestarien liigan viimeinen pelipäivä ilman videotuomareita.

Honka ja KuPS Veikkausliigan huippuottelussa! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!