Suuri ja mahtava Juventus tulee kylään – elämää suurempia asioita: ”Kauden isoin ottelu, kaupunki menee täysin sekaisin”

© Kuva: Getty Images

Serie A:n viikonlopun yksi herkkupaloista on Fiorentinan ja verivihollisensa Juventuksen kohtaaminen.

Torinolaiset tulevat otteluun voittamattomina sarjan piikkipaikalta. Kotijoukkue Fiorentinan peli on puolestaan tuloksellisesti takkuillut viime viikkoina. Joukkueen viisi edellistä ottelua on päättynyt tasapeliin. Serie A -asiantuntija Velja Engström ennakoi viihdyttävää kamppailua kaksikon välillä.

Velja Engström, Fiorentina on voittamaton tällä kaudella kotistadionillaan, voidaanko tänään nähdä jopa yllätystulos, kun koko kauden Italiassa tappioitta pelannut Juventus saapuu kylään?

– Ehdottomasti voidaan nähdä yllätystulos. Enkä itseasiassa sanoisi, että se olisi mikään jättiyllätys, jos Fiorentina voittaisikin. Joukkue on ollut tosi hyvä kotonaan. Varsinkin Firenzessä Fiorentina pistää Juventukselle kovasti kampoihin. Viime kaudella se hävisi kyseisen pelin, mutta esimerkiksi 2016 ja 2017 se voitti kotonaan Juven.

– Fiorentina on tehnyt paljon maaleja kotona, mutta päästänyt vähän. Juve-koutsi Massimiliano Allegrikin nosti lehdistötilaisuudessa sen tilaston esiin, että Fiorentina on tehnyt kotonaan 14 maalia ja ei ole vielä kertaakaan hävinnyt. Hän painotti omalle joukkueelleen, että fokuksen pitää olla alusta asti mukana. Uskon, että Fiorentina haastaa tänään ihan tosissaan Juventuksen ja tulemme näkemään tiukan pelin, Ruudun selostaja pohtii.

Fiorentina ei ole kuitenkaan voittanut sitten syyskuun. Missä kantimissa joukkueen peli on?

– Joukkueen keski-ikä taitaa olla kaikkein nuorin Euroopan viidestä isosta sarjasta. Se näkyy pelissä pienenä ailahtelevaisuutena. Alkukaudella joukkueen potentiaalia kuitenkin nähtiin. Siellä on paljon hyviä nuoria lupaavia pelaajia. Kun homma klikkaa, vastustajat ovat ongelmissa. Heidän päävalmentajansa Stefano Pioli sanoi, että tällaiseen peliin ei ketään tarvitse sytytellä. Hän lupasi, että kaikki pelaajat antavat tähän otteluun kaikkensa, koska alla on kuusi ottelua ilman voittoa. Stadion on varmasti aika lailla tulossa täyteen ja tunnelma on Firenzessä ihan sairas.

Fiorentinan ja Juventuksen välillä on tunnetusti ollut vuosien saatossa kitkaa. Kuinka iso peli tämä seuroille on?

– Jokainen Fiorentinan henkilö on sanonut, että tämä on kauden isoin ottelu. Se on niin selvä juttu. Koko kaupunki seisoo joukkueen takana intohimoisesti. Ottelu on Fiorentinalle todella, todella iso ja voittamalla tämän he voivat saada paljon anteeksi. Kaupunki menee siitä täysin sekaisin ja millään voitottomilla putkilla ei ole enää väliä. Interillä ja Napolilla on myös vaikeat vieraspelit tänä viikonloppuna, joten tämä on myös siinä mielessä iso peli Juventukselle. Allegri alleviivasi, että joukkue ei saa ajatella, mitä muissa peleissä tapahtuu, vaan fokuksen pitää pysyä omassa tekemisessä, jotta se piste-ero sarjataulukossa pysyy muihin nähden, futisääni aprikoi.

Yksi ottelun seuratuimpia pelaajia on varmasti Federico Bernardeschi, joka siirtyi Fiorentinasta Juventukseen kesällä 2017. Minkälaista kohtelua odotat hänen saavan Violan kotistadionilla?

– Bernardeschi ei pelaa siellä suinkaan ensimmäistä kertaa Juve-paidassa. Esimerkiksi viime vuonna hän teki siellä maalinkin. Vastaanotto voi olla sitä kautta vielä jäisempi kuin viime kaudella. Fiorentina-faneilla on kaunaa Juventusta kohtaan, mikä ulottuu 1980-luvulle asti. Myös Giorgio Chiellini ja Juan Cuadrado ovat pelanneet aikoinaan Fiorentinassa. Kyllä he saavat varmasti erityiskohtelua. Faneja sellaiset asiat repivät syvältä sydämestä, kun ne pelaajat, joiden ajattelivat pelaavan seurassa pitkään, ovatkin nyt vihollisen paidassa. Bernardeschille tämä on ensimmäinen ottelu loukkaantumisen jäljiltä, joten en usko, että hän ainakaan täyttä 90 minuuttia pelaa.

Juventus on voittanut viikon sisään SPAL:n ja Valencian varsin staattisilla esityksillä. Minkälaista ottelua odotat lauantaina?

– En usko hetkeäkään, että tänään nähtäisiin Juventuksen pelissä sellaista nihkeyttä. Luulen, että tänään nähdään huippuottelu. Nämä ovat olleet sellaisia pelejä, että mitä vaan saattaa tapahtua. Peli voi päättyä 3-3 tai 0-0 ihan yhtä hyvin. Tapahtumia tulee riittämään. Uskon, että tämä on ensimmäinen ottelu pitkään aikaan, jossa Juventus joutuu kunnon testiin. Milania vastaan sitä kunnon testiä ei tullut. Juventus saa ihan tosissaan tehdä tänään hommia, jotta se pystyy voittamaan tai ottamaan edes pisteen, Engström povaa.

Fiorentina-Juventus-ottelu potkaistaan käyntiin lauantaina klo 19.00. Ottelu on nähtävissä suorana lähetyksenä Engströmin selostuksella Ruudusta.

Serie A:n huippujoukkueiden kaikki ottelut Ruudusta!

Jesse Happonen


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.