AC Milanin entinen tähtihyökkääjä Andri Ševtšenko uskoo, että seuran paluu ehdottomalle huipulle on alkanut.

18 Italian mestaruutta ja seitsemän Euroopan Cupin/Mestarien liigan voittoa historiansa aikana haalinut Milan on viettänyt hiljaiseloa pokaalien suhteen viime vuosina.

Milanin kaikkien aikojen maalipörssissä toisena majaileva Ševtšenko seuraa yhä entisen seuransa otteita suurella mielenkiinnolla. Nykyään kotimaansa Ukrainan miesten A-maajoukkuetta valmentava Ševtšenko on pitänyt näkemästään.

– Seuran pitää päästä takaisin Mestarien liigaan, koska sinne Milan kuuluu, kommentoi Ševtšenko Gazzetta dello Sportille.

– Minusta näyttää siltä, että seura yrittää todella kovin. Tämä Milan on pitkäaikainen projekti, ja sitä tulee rakentaa rauhallisesti, jotta se voi ensin nousta ykköseksi Italiassa ja sitten Euroopassa. Se vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä.

Italian tämänhetkinen selkeä ykkösseura on Juventus, joka on vienyt seitsemän viimeisintä Serie A:n mestaruutta nimiinsä. Keskiviikkona 16. tammikuuta Milanilla on mahdollisuus viedä yksi pokaali Juventuksen nenän edestä, kun seurat kohtaavat Italian Super Cupissa.

– Juventus on Serie A:n vahvin joukkue, ja muiden seurojen on lähes mahdotonta horjuttaa heitä. Pokaalin vieminen Juvelta on vaikeaa, mutta se on yksinkertaisempaa yksiosaisessa ottelussa. Milan pystyy siihen, jos se valmistautuu hyvin ja keskittyy yksityiskohtiin, arvioi Ševtšenko.

Talvella 2017 AC Milanin päävalmentajaksi siirtyi Milanin seuralegenda ja Ševtšenkon entinen joukkuekaveri Gennaro Gattuso.

Italialaisluotsin asemasta on ollut tällä kaudella paljon puhetta, ja hänen on huhuttu jopa saavan potkut, jos Milanin otteet eivät parane. Milan on Serie A:ssa pisteen päässä Laziosta, joka miehittää viimeistä Mestarien liigaan oikeuttavaa paikkaa eli neljättä sijaa.

Ševtšenkon mukaan myös Gattusolle on annettava aikaa.

– ”Rino” on ehdottomasti oikea henkilö tehtävään.

– Pidän tästä asenteesta, joka seuralla on. Ihmisillä on selkeitä ideoita, eivätkä he hetkahda vaikeista hetkistä. (Seurajohtajat) Leonardo ja Paolo Maldini työskentelevät rauhallisesti ja pätevästi, sillä he tuntevat tämän seuran paremmin kuin kukaan muu.

– Lisäksi meidän on muistettava, että Milan pärjää hyvin ottaen huomioon vaikeat olosuhteet siirtorajoitteiden ja taloudellisen reilun pelin sääntöjen kanssa. Toivon, että Milan voi jatkaa työskentelyä kohti uudelleensyntymäänsä.

– On tärkeää, että Gattusoa tuetaan, koska hän antaa joukkuelle identiteetin. Hän on oikea mies tälle Milanille. Olen iloinen, että seura luottaa häneen.