Guernseyn poliisi ilmoitti kello 19.00 Suomen aikaa, että argentiinalaishyökkääjä Emiliano Salaa kuljettaneen pienkoneen etsinnät on keskeytetty tiistain osalta.

Guernsey Police

@GuernseyPolice
17.00 update

Search and rescue operations have been suspended as the sun has now set.

The current plan is for it to resume at sunrise tomorrow.

There will be no further updates tonight.

Sala, 28, oli Piper Malibu -nimisen lentokoneen kyydissä matkalla Ranskan Nantesista Walesin Cardiffiin. Kone katosi tutkalta Englannin kanaalin kohdalla. Koneessa oli Salan lisäksi pienkoneen lentäjä.

Koneen kerrotaan kadonneen tutkasta 24 kilometrin päässä rannikosta. Guernseyn poliisin mukaan lennonjohto menetti yhteyden koneeseen, kun se oli 2 300 jalan eli noin 700 metrin korkeudessa.

Guernsey Police

@GuernseyPolice
16.10 update

This is the area which has been searched, totalling 1,155sq miles

Argentiinalaishyökkääjä teki sopimuksen Valioliigassa pelaavan Cardiffin kanssa viime lauantaina. Hänestä tuli seuran ennätyshankinta 17 miljoonan euron siirtosummalla.

Guernseyn poliisi kertoo, että tämänhetkinen suunnitelma on jatkaa etsintöjä keskiviikkona auringonnousun aikaan. Poliisi ei tee päivityksiä tilanteesta enää tiistaina.
.
Poliisi kertoi kello 18.30 Suomen aikaa, että 15-tuntisen etsinnän aikana käytettiin useita lentokoneita ja pelastusveneitä. Etsijät näkivät vedessä useita esineitä, mutta poliisi ei ole pystynyt vahvistamaan, ovatko esineet peräisin kadonneesta lentokoneesta.

Salasta ja koneen lentäjästä ei ole löydetty merkkejä. Poliisin mukaan heidän eloonjäämisensä mahdollisuus on tässä vaiheessa ”ohut”, jos he laskeutuivat veteen.

Guernseyn satamamestarin mukaan pelastustyöntekijöitä odottaa keskiviikkona ”vaikea päätös” siitä, jatketaanko etsintöjä.

Kapteeni David Barkerin mukaan alue, jolta kone voitaisiin löytää kasvaa koko ajan.

– Tullaan pisteeseen, jossa on jopa rajattomilla resursseilla mahdotonta etsiä siltä alueelta, kommentoi Barker BBC:n mukaan.

– Huomisen sääennuste ei ole yhtä hyvä kuin tämän päivän, joten meitä odottaa aamulla todella vaikea päätös siitä, voimmeko jatkaa etsintöjä vai emme.

FC Nantes

@FCNantes
La Direction et l'ensemble du Club gardent espoir et c’est toute la famille du FC Nantes qui prie pour qu’@EmilianoSala1 et les autres passagers de l’avion soient enfin retrouvés sains et saufs.

#PrayForSala
fcnantes.com/articles/artic…
fcnantes.com

Club - Communiqué Emiliano Sala

RMC Sport

@RMCsport
🙏 "Emiliano, Emiliano, Emiliano Sala... Emiliano, Emiliano, Emiliano Sala... Emiliano, Emiliano, Emiliano Sala" 💛

⚽ Forte émotion des fans du @FCNantes, qui ont lancé un chant sur la Place Royale en hommage à Emiliano Sala, toujours porté disparu 🙏

#PrayForSala #FCNantes

Muokattu 22.1.2019 klo 19.47: Otsikkoa muokattu.