Bild: Saksan maajoukkuemiehelle erikoinen kymmenen seuran ulosostopykälä – ratkaisu jatkosta kesään mennessä

© Kuva: Getty Images

22-vuotias Saksan maajoukkuehyökkääjä Timo Werner on kuumaa kamaa. Wernerin nykyinen sopimus RB Leipzigin kanssa päättyy kesällä 2020, ja seurasta on varsin selkeästi jo vihjattu pelaajan menevän kesällä myyntiin, ellei nimeä saada jatkopahviin sitä ennen.

– Olemme sopineet selkeästi, että Werner ei aloita kanssamme uutta kautta, jollei hän tee jatkosopimusta, Leipzigin valmentaja Ralf Rangnick totesi Skylle äskettäin.

Bild kertoo nyt, että Leipzig on tarjoamassa Wernerille jatkosopimusta, johon sisältyy varsin luova ulosostoklausuuli. Sen mukaan sopimukseen rustattaisiin ulosostomahdollisuus kymmenen ennalta nimetyn seuran varalta. Näitä seuroja olisivat tiettävästi ainakin Bayern München, Barcelona, Real Madrid, Liverpool, Manchester City, Paris Saint-Germain ja Juventus – eli liuta Euroopan ehdotonta kermaa siis.

Wernerin sopimuksen ulosostohinnaksi määriteltäisiin noin 70 miljoonaa euroa. Nykytilanteessa se tekisi VfB Stuttgartin kasvatista historian selkeästi kalleimman saksalaispelaajan. Toistaiseksi kallein saksalainen on ollut Leroy Sané, josta Manchester City maksoi Schalkelle 50,5 miljonaa euroa kesällä 2016 .

– Viimeistään kevätkauden päätteeksi haluamme tietää Wernerin tilanteen tarkemmin, ja tiedämmekin taatusti, Leipzigin taustajoukkojen Oliver Mintzlaff sanoi Sport Bildille.

Pöydällä oleva sopimustarjous tiettävästi lähes kaksinkertaistaisi Wernerin palkan Leipzigissa. Nyt hän ansaitsee 3,1 miljoonaa euroa kaudesta, mutta uusi palkka nousisi kuuteen miljoonaan. Se tekisi hänestä Leipzigin palkkakuninkaan.

Werner on tehnyt tällä kaudella Leipzigille 22 ottelussa 13 maalia ja antanut kolme maalisyöttöä.

Lähde: Transfermarkt