Bundesliigan maalikuninkuuden (19 maalia 16 ottelussa) kaudella 2014-2015 voittanut Alexander Meier on solminut sopimuksen 2. Bundesliigassa pelaavan FC St. Paulin kanssa. 35-vuotias Meier palaa siten takaisin juurilleen, sillä hän aloitti ammattilaisuransa juuri St. Paulissa kaudella 2001-2002.

Eintracht Frankfurtissa peräti 14 kautta putkeen pelannut ja kaikkiaan 137 maalia tehnyt Meier sai hesseniläisseurassa lisänimen ”Fußballgott”, ”Jalkapallojumala”. Meier kärsi kuitenkin viime vuosina useista pahoista loukkaantumisista, eikä saanut seuralta enää jatkosopimustarjousta.

FC St. Pauli

@fcstpauli
Der FC St. Pauli hat auf die langwierige Verletzung von Angreifer Henk #Veerman reagiert und mit Alexander #Meier einen neuen Stürmer verpflichtet. Der 35-Jährige erhält einen leistungsbezogenen Vertrag bis zum 30. Juni 2019. #fcsp

Hampurilaisseura St. Pauli oli kuitenkin valmis antamaan Meierille kauden loppuun ulottuvan sopimuksen. Kontrahti on kuitenkin erikoislaatuinen, sillä Meierin palkka on sidottu hänen pelaamiensa otteluiden määrään ja peliesitysten laatuun.

Meierin kiinnittäminen tuli ajankohtaiseksi St. Paulin parhaan maalintekijän Henk Veermanin pahan loukkaantumisen myötä.

– Jo se, että Alex oli kiinnostunut pelaamaan vielä kerran St. Paulissa, puhuu hänen puolestaan, St. Paulin valmentaja Markus Kauczinski kommentoi Transfermarktin mukaan.

– Saamme riveihimme todella kokeneen hyökkääjän. Alex on sellaisen hyökkääjätyypin ruumiillistuma, jollaista ei joukkueessamme ollut.

Alex Meierin on määrä palata Eintracht Frankfurtin organisaatioon peliuran päätyttyä. Sitä, kuinka pitkään ura vielä jatkuu, ei ole julkisesti mainittu.