Cardiff City teki viime lauantaina seurahistoriansa rahakkaimman hankinnan, kun se kiinnitti 28-vuotiaan argentiinalaishyökkääjän Emiliano Salan 17 miljoonalla eurolla Nantesista. Salan sopimusjulkistusta seurasi kuitenkin synkkä tragedia, sillä yksityiskone, jolla Sala oli palaamassa Nantesista joukkuetovereitaan hyvästelemästä, putosi jossain Englannin kanaalin yllä.

Tutkasta kadonnutta lentokonetta, tai jäänteitä siitä, ei ole vieläkään löydetty. Torstaina etsinnät päätettiin lopettaa tuloksettomina, vaikka niin Salan sisko kuin muun muassa Nantes FC toivoivat niitä vielä jatkettavan.

Salan uusi seura Cardiff City FC ja sen fanit kunnioittivat pelaajaansa hienolla tavalla kotistadioninsa liepeillä. Seura löysi kauniita sanoja Salan muistolle, vaikkei hyökkääjä pelannut walesilaisseuran paidasssa peliäkään.

– Emme koskaan nähneet sinun pelaavan emmekä tekevän maaleja, mutta Emiliano, kaunis Bluebirdimme, rakastamme sinua ikuisesti, plakaatissa luki.

ESPN UK

@ESPNUK
This Cardiff City banner in tribute to Emiliano Sala 💙

Cardiff City FC

@CardiffCityFC
At this time of immeasurable sadness, our thoughts are with the family and friends of both men on board, the fans of both @FCNantes, #CardiffCity, and their connections around the world.

bit.ly/2B2i6uJ

#CityAsOne

Valioliiga tiedotti, että kaikissa ensi viikon valioliigaotteluissa vietetään hiljainen hetki Emiliano Salan ja konetta lentäneen pilotin David Ibbotsonin muistoksi. Tänä viikonloppuna Englannissa pelataan FA Cupia.