Concacaf palkitsi parhaitaan – Meksikon maalitykille tunnustus kahden hopeasijan jälkeen

© Kuva: Getty Images

Pohjois-Amerikan, Keski-Amerikan ja Karibian alueen jalkapalloliitto Concacaf palkitsi tiistaina viime vuoden parhaitaan.

Vuoden miespelaajaksi valittiin Meksikon A-maajoukkueen ja PSV Eindhovenin laitahyökkääjä Hirving Lozano, joka sijoittui kahtena edellisenä vuotena äänestyksessä toiseksi.

Lozano, 23, oli Meksikon joukkueen avainpelaaja viime kesänä Venäjän MM-kisoissa. Hän teki MM-turnauksessa yhden osuman ja antoi yhden maalisyötön neljässä ottelussa. Lozano voitti viime kaudella PSV:n kanssa Hollannin pääsarjan Eredivisen mestaruuden. Hän teki 29 sarjaottelussa yhteensä 17 osumaa ja antoi 11 maalisyöttöä.

Vuoden naispelaajaksi valittiin toista kertaa putkeen Yhdysvaltojen A-maajoukkueen ja Orlando Priden hyökkääjä Alex Morgan, jolle voitto oli jo neljäs kyseisessä kategoriassa. Morgan, 29, oli Concacafin naisten mestaruuskisojen paras maalintekijä seitsemällä osumallaan. Yhdysvallat voitti turnauksen loppuottelussa Kanadan 2-0.

Vuoden miesmaalivahdiksi valittiin jo kolmatta kertaa putkeen Costa Rican A-maajoukkueen ja Real Madridin Keylor Navas. Hänet on valittu kahdesti myös Concacafin vuoden pelaajaksi. Navas, 32, voitti viime keväänä Real Madridin kanssa Mestarien liigan, ja hänet valittiin kilpailun parhaaksi maalivahdiksi sekä turnauksen tähdistökentälliseen. Costaricalaistorjuja pelasi viime kesänä kaikissa kolmessa MM-kisojen alkulohko-ottelussa.

Vuoden naismaalivahdiksi valittiin Yhdysvaltojen A-maajoukkueen ja Chicago Red Starsin 30-vuotias Alyssa Naeher, joka oli Morganin tavoin voittamassa Concacafin naisten mestaruuskisoja.

Miesten joukkueiden vuoden valmentajaksi valittiin argentiinalainen Matías Almeyda, joka voitti meksikolaisen Chivasin kanssa Pohjois-Amerikan, Keski-Amerikan ja Karibian alueen Mestarien liigan. Almeyda, 45, valmentaa tulevalla kaudella Yhdysvaltojen Major League Soccerissa pelaavaa San Jose Earthquakesia.

Naisten joukkueiden vuoden valmentajaksi valittiin jamaikalainen Hue Menzies, joka johdatti Jamaikan maajoukkueen ensimmäistä kertaa MM-kisoihin. Kisat pelataan ensi vuonna Ranskassa. Jamaika arvottiin samaan lohkoon Australian, Italian ja Brasilian kanssa.

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!