Pohjois-Amerikan, Keski-Amerikan ja Karibian alueen jalkapalloliitto Concacaf palkitsi tiistaina viime vuoden parhaitaan.

Vuoden miespelaajaksi valittiin Meksikon A-maajoukkueen ja PSV Eindhovenin laitahyökkääjä Hirving Lozano, joka sijoittui kahtena edellisenä vuotena äänestyksessä toiseksi.

Lozano, 23, oli Meksikon joukkueen avainpelaaja viime kesänä Venäjän MM-kisoissa. Hän teki MM-turnauksessa yhden osuman ja antoi yhden maalisyötön neljässä ottelussa. Lozano voitti viime kaudella PSV:n kanssa Hollannin pääsarjan Eredivisen mestaruuden. Hän teki 29 sarjaottelussa yhteensä 17 osumaa ja antoi 11 maalisyöttöä.

Vuoden naispelaajaksi valittiin toista kertaa putkeen Yhdysvaltojen A-maajoukkueen ja Orlando Priden hyökkääjä Alex Morgan, jolle voitto oli jo neljäs kyseisessä kategoriassa. Morgan, 29, oli Concacafin naisten mestaruuskisojen paras maalintekijä seitsemällä osumallaan. Yhdysvallat voitti turnauksen loppuottelussa Kanadan 2-0.

Vuoden miesmaalivahdiksi valittiin jo kolmatta kertaa putkeen Costa Rican A-maajoukkueen ja Real Madridin Keylor Navas. Hänet on valittu kahdesti myös Concacafin vuoden pelaajaksi. Navas, 32, voitti viime keväänä Real Madridin kanssa Mestarien liigan, ja hänet valittiin kilpailun parhaaksi maalivahdiksi sekä turnauksen tähdistökentälliseen. Costaricalaistorjuja pelasi viime kesänä kaikissa kolmessa MM-kisojen alkulohko-ottelussa.

Concacaf

@Concacaf
@NavasKeylor secures his third straight Concacaf Male Goalkeeper of the Year award following an outstanding year!

¡Keylor Navas obtiene su tercer premio consecutivo como Guardameta Masculino del Año de Concacaf después de un año excepcional!

#CONCACAFAWARDS

Vuoden naismaalivahdiksi valittiin Yhdysvaltojen A-maajoukkueen ja Chicago Red Starsin 30-vuotias Alyssa Naeher, joka oli Morganin tavoin voittamassa Concacafin naisten mestaruuskisoja.

Concacaf

@Concacaf
Keeping clean sheets all year long helped @AlyssaNaeher win the Concacaf Female Goalkeeper of the Year!

¡Manteniendo la portería imbatida durante todo el año ayudó a Alyssa Naeher a ser electa la Guardameta del Año de Concacaf!

#CONCACAFAWARDS

Miesten joukkueiden vuoden valmentajaksi valittiin argentiinalainen Matías Almeyda, joka voitti meksikolaisen Chivasin kanssa Pohjois-Amerikan, Keski-Amerikan ja Karibian alueen Mestarien liigan. Almeyda, 45, valmentaa tulevalla kaudella Yhdysvaltojen Major League Soccerissa pelaavaa San Jose Earthquakesia.

Concacaf

@Concacaf
¡Después de ganar @TheChampions con @Chivas , @peladoalmeyda es premiado como el mejor entrenador de fútbol Masculino de Concacaf!

#CONCACAFAWARDS

Naisten joukkueiden vuoden valmentajaksi valittiin jamaikalainen Hue Menzies, joka johdatti Jamaikan maajoukkueen ensimmäistä kertaa MM-kisoihin. Kisat pelataan ensi vuonna Ranskassa. Jamaika arvottiin samaan lohkoon Australian, Italian ja Brasilian kanssa.

Concacaf

@Concacaf
After leading @jff_football 🇯🇲 to its first @FIFAWWC qualification, Hue Menzies is awarded Concacaf Women’s Football Coach of the Year!

#ConcacafAwards