Cristiano Ronaldo sekoili Twitterissä – ei todellakaan näin!

© Kuva: Getty Images

Jalkapalloilijat osoittavat päivittäin olevansa niitä paljon puhuttuja tavallisia ihmisiä, ainakin mitä tulee pikaviestimien käyttöön. Osa hyvinkin suurista alan tähdistä itse asiassa osoittaa jatkuvasti olevansa vielä keskimääräistä heikommalla tasolla Twitterin, Instagramin ja muiden vastaavien käyttäjinä.

Kaikki viestit eivät välttämättä ole kovin harkittuja, mikä ei ehkä ole suuri ongelma mattimaijameikäläiselle, jota seuraa 20 työkaveria, mummo ja naapuri. Cristiano Ronaldon virallisen Twitter-tilin seuraajamäärä puolestaan on yli 76 miljoonaa. Siksi esimerkiksi eilen, jolloin portugalilaisen oman mikrokosmoksen ulkopuolinen maailma seurasi argentiinalaishyökkääjä Emiliano Salan lentotragedian tutkimuksia, olisi saattanut odottaa myös Juventus-hyökkääjältä hieman parempaa harkintaa.

Vaikka Ronaldo onkin monin tavoin eksentrinen hahmo, ei hän varmasti tahallaan provosoinut maailmaa ylläolevalla viestillä. Siksi moralisointi aiheesta on lähes yhtä noloa kuin itse viesti.

Pikaviestinten viehätys perustuu kuitenkin juuri siihen, että niitä ajatellaan todella käytettävän instant-tyyliin; hetken mielijohteesta, ilman sensuroivia tai järjellä sääteleviä välikäsiä. Tällaisesta kuviosta on luultavasti myös Ronaldon kohdalla kyse.

Toisaalta maailmassa lähes kaikki on mahdollista. Myös se, että juuri veropetosasiansa sopineen pelaajan sosiaalisen median strategiaan nimenomaan kuuluu esimerkin kaltainen hämmentäminen, liittyipä se sitten vaikka ihmishenkien menetykseen.

Pääpointti on, ettei kaikki ole sitä miltä näyttää. Meistä kovin harva tietää, millaisilla ehdoilla Cristiano Ronaldon sosiaalinen media toimii, tai kuka sen sisällöstä ja prosessoinnista vastaa. Kovin harva meistä myöskään harkitsee omia sosiaalisen median kommenttejaan, vaikkapa juuri tämän kaltaisista tapauksista hirvittävän tarkkaan.

Siitä voitaneen joka tapauksessa olla yhtä mieltä, ettei tyytyväinen virnistely lentokoneessa osunut nyt kovin hyvään väliin.