Dortmundin mestaruusjuna puksutti jo seuraennätykseen – ”Ei merkitse minulle juuri mitään”

© Kuva: Getty Images

Bundesliigassa ollaan paraikaa erikoisessa tilanteessa. Bayern München kohtaa sunnuntaina 19. sarjakierroksen ottelussa VfB Stuttgartin, ja on ennen ottelua sarjataulukossa vasta sijalla kolme, tasapisteissä toisena olevan Borussia Mönchengladbachin kanssa. Mikäli Bayern kukistaa Stuttgartin, nousee se kuuden pisteen päähän sarjakärki Borussia Dortmundista.

Mestaruustaistelu on siis varsin avoin, vaikka talvitauolla tehdyssä kyselyssä enemmistö Bundesliigan pelaajista uskoikin jo Borussia Dortmundin palaavan seitsemän vuoden tauojälkeen mestaruuskantaan. Ei mikään ihme, sillä Dortmundin pistesaalis 48 pistettä on sen seurahistorian paras saldo 19 kierroksen jälkeen.

Lauantaina Dortmund riepotteli putoamisviivan alla majailevaa Hannoveria peräti maalein 5-1 napaten jo kauden 15. voittonsa. Tappioita sillä on ainoastaan yksi, 18. joulukuuta vieraissa kärsitty 1-2 -yllätystappio Fortuna Düsseldorfille.

Ennusmerkit ovat siis erittäin hyvät sille, että Dortmundissa juhlittaisiin kauden päätteeksi seurahistorian kuudetta bundesliigamestaruutta.

Kesällä Dortmundin valmentajaksi palkatulla Lucien Favrella on kuitenkin jalat tukevasti maan kamaralla. Favre ei nimittäin ennätyssaldosta ainakaan näkyvästi innostunut alkuunkaan.

– Se ei merkitse minulle juuri mitään. Nehän ovat pelkkiä tilastoja, Favre kommentoi Süddeutsche Zeitungin mukaan.

Hannoverin päävalmentaja André Breitenreiter on tappion myötä kiivaiden potkuhuhujen kohteena. Hannover on saanut viimeisestä kahdeksasta ottelustaan vain kaksi vaivaista pistettä.


PÄIVÄN VIHJE: FULHAM – MANCHESTER UNITED

Jääkö ManU telineisiin Lontoon kaatosateessa?