Egypti pikapäätöksellä Afrikan mestaruusturnauksen isännäksi – muista päätöksistä poru

© Kuva: Getty Images

Afrikan jalkapalloliitto CAF tiedottaa valinneensa Egyptin kesän 2019 Afrikan mestaruusturnauksen isäntämaaksi. Egyptin ohella kisaisännyyttä tavoitteli Etelä-Afrikka, mutta voitto äänestyksessä meni faaraoiden maalle.

Alun perin kisat piti pelata Kamerunissa, mutta siltä otettiin marraskuussa isännyys pois hitaasti edenneiden valmistelujen ja infrastruktuuriongelmien takia. Kisat pelataan ensi kertaa 24 maan turnauksena, eli Afrikassa seurataan Euroopan ja Aasian viitoittamaa esimerkkiä maanosan mestaruuskilpailujen laajentamisesta.

Kisat on myös siirretty perinteisestä ajankohdasta tammikuulta alkamaan kesäkuussa. Egyptillä on näin ollen viisi kuukautta aikaa kisojen valmisteluihin. Se isännöi African Cup of Nationsia nyt viidettä kertaa.

CAF tarjoaa Kamerunille mahdollisuutta jatkoaikaan, eli se saa toimia turnausisäntänä vuonna 2021. Samalla vuosien 2021 ja 2023 kisojen alkuperäisten isäntämaiden – Norsunluurannikon ja Guinean – kisaisännyyttä siirretään kahdella vuodella eteenpäin.

Guinea on jo antanut suostumuksensa kotikisojensa siirtämiselle vuodelle 2025. Norsunluurannikolle ratkaisu ei kuitenkaan sopinut ja se on valittanut asiasta Urheilun välitystuomioistuimelle TAS:lle.

Seitsemän mestaruutta voittanut Egypti on Cup of Nationsin historian menestynein maa. Edellisissä kisoissa vuonna 2017 se voitti hopeaa hävittyään finaalissa Kamerunille.

Kesän mestaruusturnaus on määrä pelata 15.6.-13.7. välisenä aikana. Kisojen kaikki osallistujamaat ovat selvillä vasta maaliskuussa pelattavan viimeisen karsintakierroksen jälkeen.

Lähde: BBC