Ei kai taas? Neymar sairaalaan jalkavamman takia – vastustajan leiristä ei herunut sympatiaa

© Kuva: Getty Images

Jokainen jalkapallon ystävä varmaan muistaa, kuinka Paris Saint-Germainin haaveet menestyksestä Mestarien liigassa käytännössä sulivat Neymarin helmikuussa saamaan jalkavammaan. Brasilialainen joutui jalkapöydän leikkaukseen eikä hän enää seurajoukkueotteluita kevään aikana pelannut – ehtien kuitenkin mukaan MM-turnaukseen.

Nyt pelot vamman toistumisesta ovat nostaneet päätään. Neymar loukkaantui keskiviikkoisessa Ranskan Cupin ottelussa noin tunnin pelin jälkeen, ja hänet vietiin sairaalaan jatkotutkimuksiin. PSG voitti ottelussa Strasbourgin maalein 2-0 Edinson Cavanin ja Ángel Di Marían maaleilla.

Strasbourgin keskikenttäpelaaja Moataz Zemzemi yritti Guardianin mukaan taklata Neymaria kolmesti, ennen kuin erotuomari Johan Hamel vihelsi kotijoukkue PSG:lle vapaapotkun. Varoitusta Zemzemille ei nostettu.

– Neymar on huolestunut, koska vamma on samassa oikeassa jalassa ja samalla alueella kuin viime vuonna, pariisilaisten valmentaja Thomas Tuchel kommentoi.

– Vielä ei ole muuta kerrottavaa, kuin että hän on mennyt sairaalaan. Minun pitää odottaa, että lääkäri kertoo uutisia Neysta. Tällaiset vammat ovat aina hankalia.

– Tuomari ei viheltänyt ensimmäisen taklauksen jälkeen, eikä toisen jälkeen, vaan vasta kolmannella kerralla. Silloin hän oli jo vääntänyt nilkkansa, Tuchel harmitteli.

Vastustajan leiristä ainakaan keskikenttäpelaaja Anthony Goncalves ei brasilialaiselle supertähdelle sympatiaa osoittanut.

– Se on hänen pelitapansa. Jos pelaa noin, ei kannata valittaa, jos joutuu ottamaan kolhuja vastaan.

– Neymar on mahtava pelaaja, ja arvostan häntä, mutta emme ole täällä sitä varten, että hän voi pitää hauskaa meidän kustannuksellamme. Jos hän haluaa pitää hauskaa, vastaamme siihen omilla aseillamme. Meillä on pelipaita, jonka värejä puolustamme. Emme ole täällä nauruja varten, Goncalves sanoi.

PSG vahvisti torstaiaamuna julkaisemassaan tiedotteessa, että kyseessä on juurikin sama jalkapöydän viidennen metatarsaaliluun vamma, josta Neymar kärsi vajaa vuosi sitten. Kipu on nyt reaktivoitunut. Kaikkia hoitotoimenpiteitä harkitaan.

PSG kohtaa Mestarien liigan ensimmäisessä pudotuspeliottelussaan Manchester Unitedin vieraskentällä vajaan kolmen viikon kuluttua.