Ranskan viranomaiset löysivät maanantaina läheltä Surtainvillea Cotentinin niemimaalla lentokoneen osia, joiden epäillään olevan peräisin lentokoneesta, joka kuljetti argentiinalaishyökkääjä Emiliano Salaa.

Sala, 28, ja lentäjä David Ibbotson olivat viime viikon maanantaina matkalla Ranskan Nantesista Walesin Cardiffiin Piper Malibu -nimisellä pienkoneella, kun lentokone hävisi tutkasta Englannin kanaalin yllä.

Etsinnät lopetettiin viime viikon torstaina tuloksettomina. Pelastustyöntekijät pitivät hyvin epätodennäköisenä, että Salaa tai Ibbotsonia löydettäisiin enää elävänä.

[readmore from=Sala-Emiliano]

BBC:n mukaan maanantain löydökset ovat auttaneet Iso-Britannian lento-onnettomuuksia tutkivaa virastoa (AAIB) rajaamaan aluetta, jolta lentokonetta lähdetään merestä etsimään. Vedenalainen etsintä käynnistynee sääolosuhteiden takia vasta viikonloppuna, ja se kestää tutkijoiden mukaan kolme päivää.

Sala oli ennen lentoa solminut sopimuksen Valioliigassa pelaavan Cardiff City FC:n kanssa. Hän oli walesilaisseuran kaikkien aikojen kallein hankinta.