Argentiinalaishyökkääjä Emiliano Salaa etsivät viranomaiset ”eivät odota kenenkään olevan elossa”, mutta he jatkavat yhä tutkalta kadonneen pienkoneen etsimistä.

Sala, 28, oli pienkoneella matkalla Ranskan Nantesista Walesin Cardiffiin, kun Piper Malibu -niminen kone katosi tutkalta Englannin kanaalin kohdalla. Kirjoitushetkellä koneen katoamisesta on kulunut noin 14 tuntia. Koneessa oli Salan lisäksi pienkoneen lentäjä.

Koneen kerrotaan kadonneen tutkasta 24 kilometrin päässä rannikosta. Guenrseyn poliisin mukaan lennonjohto menetti yhteyden koneeseen, kun se oli 2 300 jalan eli noin 700 metrin korkeudessa.

Argentiinalaishyökkääjä teki sopimuksen Valioliigassa pelaavan Cardiffin kanssa viime lauantaina. Hänestä tuli seuran ennätyshankinta 17 miljoonan euron siirtosummalla.

Sopimuksen julkistuksen jälkeen Sala palasi takaisin Ranskan Nantesiin hyvästelläkseen entiset joukkuetoverinsa.

– Emme odota kenenkään olevan elossa. En usko, että rannikkovartiostokaan odottaa, kommentoi Channel Islands Air Searchin John Fitgerald Assosiated Pressille.

– Emme vain tiedä, miten se (kone) katosi. Se vain katosi täysin. Ei ollut radiokeskustelua.

Aiemmassa tiedotteessa Fitzgerald vahvisti, että koneen ensimmäiset etsintäyritykset oli keskeytettävä varhain tiistai-aamuna huonojen sääolosuhteiden takia. Etsintöjä jatkettiin paikallista aikaa aamukahdeksalta. Sekä Ranskan että Iso-Britannian viranomaiset ovat olleet mukana etsinnässä.

Cardiffin seurajohto julkaisi tilanteesta tiedotteen Suomen aikaa kello 17.00 ja ilmaisi huolensa.

– Olimme erittäin järkyttyneitä kuullessamme, että lentokone katosi. Me odotimme Emilianon saapuvan Cardiffiin viime iltana. Tämän piti olla hänen ensimmäinen päivänsä joukkueen kanssa.

– Omistajamme, Tan Sri Vincent Tan, ja puheenjohtajamme, Mehmet Dalman, ovat erittäin ahdistuneita tästä tilanteesta.

Cardff perui heti aamulla päivän harjoituksensa.

– Kaikke me Cardiff City FC:ssä haluaisimme kiittää kannattajiamme ja koko jalkapalloperhettä tuestanne tällä vaikealla hetkellä. Me jatkamme positiivisten uutisten rukoilemista.