HIFK lähti varsin hankalista lähtökohdista Stadin derbyyn – uusi valmentaja ja uudet kujeet: ”Ihan piristävää, mutta tässä menee aikansa”

© Kuva: Juha Tamminen

HELSINKI. HIFK antoi itsestään varsin pirteän kuvan uuden päävalmentajansa Tor Thodesenin alaisuudessa, vaikka HJK veikin kauden ensimmäisen Stadin derbyn lukemin 1-0. Punaisten kapteeni Jukka Halme kertoi, ettei joukkue ollut ehtinyt vielä käydä kovinkaan paljon asioita läpi Thodesenin kanssa.

Avauspuoliskon HIFK aloitti varsin vahvasti. Vahvan alun jälkeen ote siirtyi kuitenkin HJK:lle. HIFK teki asioita kentällä varsin kurinalaisesti siihen nähden, että joukkue on ehtinyt harjoitella uuden päävalmentajan kanssa vasta muutaman viikon.

– Tämä oli oikeastaan meidän ensimmäinen matsi. Edellinen Ilves-ottelu oli aika testipainotteinen. Vähän vaikeaa tämä oli meille. Nyt se ensimmäinen peli on pois alta. Ei se hyvältä tunnu hävitä, Halme harmitteli SuomiFutis-sivustolle ottelun jälkeen.

HIFK pelasi puolustaessa käytännössä 4-3-3-pelijärjestelmällä. IFK ei lähtenyt juurikaan prässäämään HJK:ta ylhäältä. HJK sai ensimmäisellä jaksolla useita vaarallisia tilanteita, mutta IFK-vahti Daniel Kollar piti joukkueen mukana pelissä.

– Emme ole ehtineet hirveästi käydä taktisia asioita läpi. Muutamia asioita ehdimme käymään läpi tähän Klubi-peliin. Ehkä toisella jaksolla saimme vähän paremmaksi meidän peliä, kun muutimme systeemiä vähän, Halme avasi.

Toisella jaksolla IFK:n puolustus oli kompaktimpi, ja hyvin ajoitetut prässit toimivat hyvin. Punapaidat saivat myös tekopaikkoja aikaiseksi positiivisten tilanteenvaihtojen seurauksena. Parhaimmillaan IFK kolkutteli jopa ylärimaa.

Uusia kasvoja ja harjoituksissa menty kovaa

Halme kertoi, että pääpaino harjoittelussa on alkuviikkoina ollut fyysisellä puolella.

– Kovaa on menty. Ensimmäisen viikon menimme todella kovaa ja kyllä minä olen tykännyt. Nyt on painotettu fyysiseen puoleen, mutta taktinen puoli tulee varmasti myöhemmin enemmän messiin.

HIFK:n riveissä nähtiin muutama mielenkiintoinen debytoija HJK:ta vastaan. Puolustuslinjassa pelasi viime kausilta HJK:sta tuttu Hannu Patronen, ja toisella puoliskolla kärkeen vaihdettiin Intiassa viimeksi pelannut Njazi Kuqi. Molemmat olivat selkeitä vahvistuksia IFK:lle, vaikkakin Patronen joutui jättämään kentän loukkaantumisen takia. Kuqi väläytteli, mutta miehen pelikunto ei vielä ollut parhaimmillaan.

Nousu Veikkausliigaan on tarkoittanut HIFK:ssa pienoista muutosta myös pelaajistossa. Esimerkiksi pitkäaikainen kapteeni Esa Terävä jäi pois, ja joukkueeseen on tuotu paljon uusia kasvoja.

– Kyllä se on tiettyä virtaa tuonut. Nuoria pelaajia on aika paljon. Aika pitkään tässä on menty samoilla ukoilla, että sinänsä ihan piristävää. Mutta tässä menee toki aikansa, että opitaan kaikki vähän sitä, mitä me haluamme toisiltamme tuolla kentällä. Eiköhän tästä ihan hyvä tule, Halme totesi.

LUE MYÖS: Stadin derbyn ratkaissu Riku Riski joutui toimittajien tentattavaksi – aiheena Huuhkajien Qatarin leiriltä kieltäytyminen: ”Kyllä se vähän yllätti”

Juho Hirvonen
Twitter: @jkhirvonen

» Katso Veikkausliigan kaikki ottelut suorana Ruudusta!