Viime kaudella Helsingin Jalkapalloklubia edustanut laitapuolustaja Mikko Sumusalo siirtyy Honkaan.

Honka kertoo tiedotteessaan, että Sumusalo, 28, tulee ensisijaisesti paikkaamaan loukkaantuneen Jonas Leväsen jättämään aukkoa. Levänen, 25, on alaraajavamman vuoksi sivussa useita kuukausia.

– Olemme oikein tyytyväisiä Sumusalon liittymisestä joukkueeseen. Hän pääsee nopeasti mukaan tähän meidän tarinaan. Tästä on hyvä jatkaa harjoituskautta, kommentoi Hongan manageri Hexi Arteva seuran tiedotteessa.

Honka etsii vielä yleispelaajaa puolustukseen, sekä vahvistusta hyökkäyspäähän. Neuvotteluita käydään edelleen viime kauden tehohyökkääjän Macoumba Kandjin kanssa.

– Tämän jälkeen joukkue on valmis, toteaa Arteva.

Sumusalo siirtyi HJK:hon 9-vuotiaana FC Futurasta ja debytoi helsinkiläisten edustusjoukkueessa kaudella 2009. Vuonna 2014 hän siirtyi Saksaan, jossa hän edusti RB Leipzigiä, Hansa Rostockia, Rot-Weiß Erfurtia, ja Chemnitzeriä. Sumusalo palasi HJK:hon viime heinäkuussa kauden 2018 kattavalla sopimuksella, jossa oli optio vuodesta 2019. Hän on pelannut viisi ottelua Suomen A-maajoukkueessa.