Huippukautta Englannissa pelaava suomalaisvahti kehuu uuden valmentajan muutoksia – ”Pitäisi tuoda sama sääntö pukukoppiinkin”

© Kuva: Getty Images

Readingissä loistokautta pelaava Anssi Jaakkola on tyytyväinen seuran uuteen valmentajaan. Uusi manageri José Gomes astui tehtävään joulukuussa Paul Clementin paikalle.

Jaakkola sai samalla uudeksi maalivahtivalmentajakseen myös portugalilaisen Jorge Baptistan.

Gomes on tehnyt heti alkuun korjauksia Readingin seurasääntöihin. Muutoksia on tehty myös kentänulkopuolisiin kokoontumisiin.

Nykyään esimerkiksi yhteisellä aterialla on täysi älypuhelinkielto. Jaakkola toivoisi puhelinkieltoa myös harjoituksiin.

– Uusi valmentaja tuo tuoreita ideoita ja hänen työskentelytapansa vaikuttavat jopa kentän ulkopuolella. Monia pieni asioita on muuttunut. Esimerkiksi, kun olemme yhdessä ruokailemassa, hän haluaa meidän jokaisen istuvan samassa pöydässä, eivätkä matkapuhelimet ole sallittuja, Jaakkola kommentoi Wokingham Paperille.

– Hän yrittää todella korjata pieniä asioita. Ei vain sitä, mikä tapahtuu kentällä.

– Heidän pitäisi tuoda sama sääntö pukukoppiinkin.

– Meillä ei ollut ennen tätä kautta koskaan korttipelejä vierasmatkoilla. Nyt John O’Shea, Sam Baldock ja Sam Walker ovat tuoneet ne takaisin, joka on ollut hauskaa hupia.

– Sen sijaan, että tuijottaa Ipadia tai puhelintaan, olisi hyvä kommunikoida toisten kanssa.

Kesällä vuoden jatkosopimuksen saanut Jaakkola aloitti kauden kolmosvahtina. Vito Mannonen ja Sam Walkerin loukkaantumiset kuitenkin tarjosivat suomalaiselle näyteikkunan.

Nyt Jaakkola on avannut 12 ottelussa peräkkäin. Maalivahti ei koskaan harkinnut Readingin jättämistä.

– Aloitin harjoituskauden kakkosvahtina ja taistelin Viton kanssa. Sitten loukkaannuin ja palasin vain muutama päivä ennen siirtoikkunan sulkeutumista. Minulla ei ollut aikaa pohtia lähtöä muualle.

– Sitä on uskottava aina itseensä, vaikka tapahtuisi mitä, jatkettava työntekoa, eikä koskaan pidä luovuttaa.

– Kun mahdollisuus tulee se on käytettävä.


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.