Huuhkajat kaatoi Ruotsin Eero Markkasen maalilla – Suomella kenttä täynnä debytantteja

© Kuva: Juha Tamminen

Suomi voitti tiistaina Ruotsin harjoitusottelussa 1-0. Ottelu pelattiin Qatarin Dohassa.

Eero Markkanen pääsi laukomaan heti alussa lähietäisyydeltä, mutta hänen oli yritettävä maalintekoa maassa makuullaan, eikä hän saanut riittävän hyvää osumaa palloon.

Ruotsi sai pari hyvää hässäkkää Suomen maalille ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana, mutta todellisia tekopaikkoja ei syntynyt.

Rasmus Karjalaiselle pedattiin 20. minuutilla mainio paikka pilkun paikkeille, mutta hyökkääjä ei yltänyt toivomallaan tavalla palloon, ja veto jäi vaatimattomaksi.

Hetkeä myöhemmin Suomi siirtyi kuitenkin johtoon. Huuhkajat-debyyttiään pelannut Lassi Lappalainen syötti pallon kimmokkeen kautta Tim Sparville, joka jatkoi pelivälineen maalin eteen. Markkanen pääsi liukumaan pallon verkkoon.

Jesse Jorosen ei tarvinnyt venyä ensimmäisellä jaksolla Suomen maalilla huipputorjuntoihin, mutta hän hallitsi tonttiaan kiitettävästi.

Suomi teki ensimmäisen vaihtonsa tauon aikana. Kapteeni Sparv teki tilaa A-maajoukkuedebytantille Sebastian Dahlströmille.

Hetkeä myöhemmin kentälle asteli jo illan kolmas Huuhkajat-debytantti, kun Kaan Kairinen korvasi viheriöllä Rasmus Schüllerin. Simon Skrabb taas teki tilaa Robert Taylorille.

Ruotsi painoi jo ensimmäisen puolikkaan loppuhetkillä kovemmin päälle, ja sama trendi jatkui myös jälkimmäisellä jaksolla. Suomi pääsi hyökkäämään harvoin, mutta ei Huuhkajilla suurta hätääkään ollut.

Tunnin tienoilla kumpikin joukkue vaati vuorollaan itselleen rangaistuspotkua. Ensin Ruotsin Alexander Jeremejeff oli kulmapotkun jälkeen levällään nurmella ja hetkeä myöhemmin Taylor oli suomalaisista kumossa vastustajan rangaistusalueella.

Maalintekijä Markkanen ja Lappalainen tulivat vaihtoon 67. minuutilla. Heidän tilalleen tulivat Tim Väyrynen ja Saku Ylätupa, jolle ottelu oli ensimmäinen A-maajoukkueessa.

Ruotsi sai lyhyen ajan sisään kaksi tuhannen taalan tekopaikkaa. Alexander Fransson ei osunut kunnolla palloon, vaan lähinnä huitaisi sitä jalallaan. Seuraavassa tilanteessa Daleho Irandust laukoi tyhjistä yli ja ohi.

Varsinaista peliaikaa oli jäljellä viitisen minuuttia, kun Suomi suoritti viimeisen vaihtonsa. Albin Granlundin tilalle otettiin debyyttiinsä Robert Ivanov.

Suomella oli mahdollisuus kaunistella lukemia vielä lisäajalla, mutta Ruotsi saa kiittää yhden maalin erosta maalivahtiaan Jacob Rinnettä sekä Väyrysen ja Ylätuvan heikkoa viimeistelyä.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!