Jalkapallomaailma järkyttyi viime viikolla 28-vuotiaan Emiliano Salan kadottua Englannin kanaalin yllä tapahtuneessa lentoturmassa. Salaa, koneen pilottia tai jälkiä koko lentokoneesta ei ole vieläkään löydetty.

Sala oli turman sattuessa matkalla Nantesista Cardiffiin, johon hän oli saanut siirron vain paria päivää aikaisemmin. Nantesissa argentiinalaishyökkääjä piipahti hyvästelemässä vanhat joukkuekaverinsa.

Viralliset etsinnät lopetettiin viime torstaina, mutta etsintöjä jatkettiin yksityisen rahoituksen turvin lauantaina. Samaan aikaan pohditaan kuitenkin myös onnettomuuden syitä. Hämmästystä on herättänyt se, miksi Sala lensi Nantesin ja Cardiffin välillä 35-vuotiaalla yksimoottorisella koneella ja se, oliko pilotin lentotaito vaaditulla tasolla.

BBC paljasti sunnuntaina tekstiviestivaihdon, jota Sala kävi lennon järjestäneen Jack McKayn kanssa ennen kohtalokasta matkaa. McKayn isä Willie McKay ja veli Mark McKay olivat taustalla järjestelemässä Salan siirtoa Cardiffiin.

Perjantai, 18.1.

Jack McKay (JM):Isäni kertoi minulle, että matkustat huomenna kotiin. Voisin järjestää sinulle lentokoneen, joka vie sinut suoraan Nantesiin ja tuo sinut takaisin maanantaina haluamaasi kellonaikaan, jotta ehdit ajoissa tiistain treeneihin.

Emiliano Sala (ES): Okei, loistavaa. Etsin juuri lentoja, joilla pääsisin Nantesiin huomenna.

JM: Hän sanoi, että hän voi järjestää koneen, jolla pääset suoraan Nantesiin.

ES: Paljonko se maksaa?

JM: Ei mitään. Hän sanoi, että jos autat meitä maalinteossa, se ei maksa mitään.

ES: Haha, mielelläni.

ES: Tehdään paljon maaleja.

ES: Haluan lentää Nantesiin huomenna aamulla yhdentoista maissa, ja palata Cardiffiin iltayhdeksän maissa maanantaina, jos mahdollista.

JM: Hyvä. Lähetän sinulle viestin, kun kaikki on järjestetty.

Sunnuntai, 20.1.

JM: Moi, onko mahdollista lähteä maanantai-iltana paluumatkalle jo iltaseitsemältä? Pilotin täytyy jatkaa matkaansa kotiin pohjoiseen Cardiffiin saapumisen jälkeen.

ES: Moi, sopisiko puoli kahdeksalta?

JM: Okei.

ES: Voitko kysyä, mahtuuko tämä mukaan lentokoneeseen (kuva matkatavaroista)?

JM: Okei, joo.

[readmore from=Sala-Emiliano]

ES: Voinko siis ottaa tämän mukaan koneeseen?

JM: Joo, koneessa on tilaa tavaroillesi.

ES: Okei.

Maanantai, 21.1. (turmapäivä):

JM: Soitan sinulle kohta.

JM: Hän sanoi, että se on sama firma.

ES: Okei, kiitos.

Lähde: Marca