Liverpoolin tähtitoppari Virgil van Dijk kertoo saavansa viestejä seuralegenda Kenny Dalglishiltä ennen otteluita.

Van Dijk, 27, on noussut toden teolla parrasvaloihin siirryttyään Southamptonista Liverpooliin tammikuussa 2017. Hänen 85 miljoonan euron siirtokorvauksensa teki hänestä pelipaikkansa kalleimman edustajan lajin historiassa, mutta van Dijk on monien mielestä ollut hintalappunsa arvoinen.

Liverpoolissa pelannut ja valmentanut Dalglish, 67, on seuran kiistaton legenda. Hän voitti pelaajana mm. kuusi Englannin pääsarjan ja kolme Euroopan Cupin mestaruutta ja managerinakin hän jatkoi pokaalien keräilyä ansiokkaasti. Nykyään hän on mukana Liverpoolin organisaatiossa, mutta hän ei kuulu toiminnalliseen johtoon.

Van Dijkin mukaan Dalglishilla ja seuralegendan lähettämillä viesteillä on ollut positiivinen vaikutus hänen pelaamiseensa.

– Kenny Dalglish antoi minulle puhelinnumeronsa heti alussa ja sanoi, että hänelle voi soittaa koska tahansa, kommentoi van Dijk seuran sivuilla.

– Se on uskomatonta, kun hän välillä lähettää viestejä ennen pelejä. Siitä Liverpoolissa on kyse.

Van Dijkin mukaan perinteet ja historia huokuvat stadionilla ottelupäivänä.

– Liverpoolilla, kuten monilla seuroilla, on yksityisiä aitioita pelaajille. Minulla on oma aitioni perhettäni varten. Sinne päästäkseen on käveltävä johtajien huoneen läpi.

– Ottelupäivinä se tuntuu kuin kävelisi museossa. Lähes jokainen Liverpool-legenda on paikalla.