Manchester City nipisti Liverpoolin eron Valioliigan sarjakärjessä neljään pisteeseen kukistettuaan vieraansa Etihad Stadiumilla maalein 2-1. Tappio oli Liverpoolille valioliigakauden ensimmäinen.

Yksi ottelun puhutuimmista tapahtumista nähtiin jo puolen tunnin pelin jälkeen, kun Cityn kapteeni Vincent Kompany kolasi tylysti Liverpoolin Mohamed Salah’n nurin. Kompany sai taklauksestaan varoituksen, mutta olisi ansainnut suoran ulosajon ainakin Liverpool-luotsi Jürgen Kloppin mielestä.

– Pidän Vincent Kompanysta todella paljon, mutta miten ihmeessä siitä ei nostettu punaista korttia, Klopp kysyi Sky Sportsin haastattelussa.

– Hän on taklatessaan alin pelaaja. Jos Kompany olisi osunut Mo Salahiin enemmän, Salah’n kausi olisi ollut ohi. Ei se tuomarille helppo tilanne ollut, ja ehkä hän ei nähnyt sitä siten kuin minä.

Watch LFC

@Watch_LFC
🤨 | Klopp: "I really like Vincent Kompany but how on Earth is that not a red card? He is last man and he goes in.”

Is right, Jurgen.

Belgialaistoppari itse ei tilannetta ulosajon arvoisena nähnyt, vaan oli tyytyväinen suoritukseensa.

– Minusta se oli mahtava taklaus, eikö ollutkin? Sain pallon ja osuin vähän mieheenkin, mutta ei se ruma ollut, Kompany kommentoi.

– En yrittänyt vahingoittaa häntä. Minun piti valita joko taklaus tai päästää hänet yksin läpi. Päätös syntyi mielessäni hyvin nopeasti.

Sky Sports Premier League

@SkySportsPL
"I'm not even worried about the result. I am buzzing with that performance"

Vincent Kompany reacts to #MCFC's win over #LFC.

More: skysports.tv/tJEPps

Kompany oli omiensa peliesityksestä muutenkin erittäin ylpeä.

– Saimme vastaamme hyvin aggressiivisen ja fyysisen joukkueen, ja mielestäni pärjäsimme heille joka osa-alueella.

– Liverpoolilla on silti kaikki yhä omissa käsissään. Tämän päivän esityksemme oli silti parempaa kuin olen koskaan nähnyt.

– Olemme sanoneet ennenkin, että kahdestoista pelaaja on enemmän kuin pelkät fanit. Se on intohimoa, ja jotain, mitä ei voi sanoin kuvailla. Tänään meillä oli sitä, ja se teki meistä paremman joukkueen. Olemme parempi joukkue, kun pelaamme tunteella, Kompany suitsutti.

Taklauksen jälkeen Kompany käveli tyynesti Salah’n ohitse, loi ohimennen vilkaisun kohti egyptiläishyökkääjää, ja joidenkin vahvistamattomien lähteiden mukaan heitti tälle sanan ”pussy”, joka voi kääntyä tässä yhteydessä suomeksi vaikkapa ”nössö”.