Nähdäänkö tammikuun siirtoikkunassa suuri hyökkääjäkauppa? – useat suurseurat osallisena

© Kuva: Getty Images

Gonzalo Higuaínin ja Álvaro Moratan kaudet ovat sujuneet lähtökohtiin verrattaessa varsin heikosti.

Kummatkin ovat kärsineet maalinteko-ongelmista ja saaneet kritiikkiä seuroiltaan.

AC Milanin urheilutoimenjohtaja Leonardo kritisoi rajusti Higuaínia, joka on taistellut suurien maalinteko-ongelmien kanssa läpi kauden.

– Maalinteko on tärkeää, mutta hänen pitää myös ymmärtää vastuunsa täällä, tehdä töitä, keskittyä, eikä vain miettiä siirtoikkunaa. Kun olet täällä, niin sinun pitäisi tehdä seuran eteen töitä, Leonardo totesi lehdistötilaisuudessa hiljattain.

Myös Morata on saanut Chelseassa kritiikkiä joukkueen apuvalmentajalta Gianfranco Zolalta.

– Olet Chelseassa. Et pelaa Southamptonissa tai Brightonissa. Kaikella kunnioituksella kyseisiä seuroja kohtaan. Sen pitäisi olla motivoiva tekijä. Kaikki odottavat paljon tämän seuran edustusjoukkueen numero ysiltä. Moratan olisi jo totuttava siihen. Missä tahansa isossa seurassa tilanne on samanlainen. Velvollisuuksiaan ei voi paeta loputtomiin.

Marcan mukaan Higuaínin lainasiirto Chelseaan olisi käytännössä julkistamista vaille valmis. Higuaín on kuluvan kauden lainalla AC Milanissa Juventuksesta. AC Milanilla on lainasopimuksessa mukanaan osto-optio, mutta Higuaín vaihtanee maisemaa jo tammikuun aikana.

Cope kertoo Atléticon olevan kiinnostunut Moratasta. Seuran urheilutoimenjohtaja Andrea Berta on jo matkustanut Lontooseen neuvottelemaan espanjalaiskärjen loppukauden mittaisesta lainasopimuksesta Chelsean ja Moratan agentin kanssa. Morata on antanut siirrolle hyväksyntänsä.