Real Madridin pitkäaikainen ykköshyökkääjä Karim Benzema on useilla mittareilla mitattuna yksi 2010-luvun menestyneimmistä hyökkääjistä. Mestarien liigan historian neljänneksi paras maalintekijä ei ole kuitenkaan pelannut Ranskan maajoukkueen mukana sitten lokakuun 2015.

Syyt tälle ovat hänen ja Mathieu Valbuenan välillä olleessa kiristysskandaalissa, mutta tästä on jo reilusti aikaa. Useat ovatkin miettinee, milloin Benzema on kärsinyt rangaistuksensa ja saisi palata maajoukkueeseen.

Nyt hallitsevan maailmanmestarin valmentaja Didier Deschamps kommentoi aihetta ja hänen puheidensa perusteella, Real Madrid -kärki ei tule palaamaan maajoukkueeseen ainakaan niin pitkään, kun hän on yhä tehtävässään.

Deschamp kertoi, että tapaus ylitti rajat siinä vaiheessa, kun Benzema väitti tilanteensa johtuvan algerialaistaustastaan ja uskonnostaan.

– Jotkut ihmiset antavat lausuntoja, joilla voi olla vaikutuksia, jotka menevät täysin yli ymmärryksen ja en voi koskaan unohtaa sitä, Deschamps sanoi aiheeseen liittyen AS:n mukaan.

– Siinä vaiheessa hän ylitti rajan. Valitsen ranskalaisia pelaajia. Kaikki heistä ovat ranskalaisia ja en ole koskaan jättänyt jotain valitsematta hänen värinsä tai uskontonsa perusteella.

– Sama pätee myös toisinpäin. En valitsisi koskaan ketään samoista syistä, koska se olisi ihan yhtä väärin.