Rasmus Karjalaisen kavennus laiha lohtu tuhlaileville Huuhkajille – Viro rokotti tehokkaasti

© Kuva: Juha Tamminen
Hradecky kovassa paikassa Bayernia vastaan! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

Suomen miesten A-maajoukkue hävisi perjantaina Virolle harjoitusottelussa 1-2. Ottelu pelattiin Qatarin Dohassa.

Ottelu lähti käyntiin Suomen pallonhallinnalla, mutta Viro oli lähellä tehdä maalin jo viidennellä minuutilla, kun Viron Henri Anier lähetti vaarallisen keskityksen Huuhkajien maalille. Suomen puolustus sai kuitenkin häirittyä Robert Kirssiä siinä määrin, ettei virolaiskärki päässyt palloon.

Tiistaina Ruotsia vastaan A-maajoukkueessa debytoinut Saku Ylätupa väläytti laukaisutaitoaan vajaan kymmenen minuutin kohdalla tulisella kudilla. Viron maalivahti Sergei Lepmets torjui pallon päätyrajasta yli.

Ylätupa jatkoi Viron puolustuksen piinaamista hetkeä myöhemmin. Hän jätti Henrik Purgin oikealla laidalla taakseen ja ajoi rangaistusalueelle. Vain viimeistely jätti parantamisen varaa.

Frank Liivak oli lähellä viedä Viron johtoon puolen tunnin kohdalla, kun hän pääsi hieman onnekkaastikin vetämään Suomen rangaistusalueella. Huuhkajien puolustus ennätti laukauksen tielle.

Kellossa oli 34 minuuttia, kun Viro siirtyi johtoon. Joona Toivio rikkoi Anieria Suomen rangaistusalueen tuntumassa. Vapaapotkua asettui ampumaan kapteeni Gert Kams, joka upotti kutinsa hienosti vasempaan yläkulmaan. Huuhkajien veräjänvartija Walter Viitala oli vedossa mukana, mutta ei saanut hanskojaan sen tielle.

Suomi teki tauolla yhden vaihdon. Lassi Lappalainen korvasi Simon Skrabbin.

Lappalainen tuli loistavasti sisään ja oli tuoda Suomen tasoihin, kun hän leikkasi oikealta keskustaan, mutta vasemman jalan laukaus ei ollut riittävän voimakas.

Viro toimitti seuraavassa tilanteessa pallon verkkoon, mutta Kirss oli paitsiossa, joten maalia ei hyväksytty.

Suomi painoi hyvin päälle, mutta viimeiset ratkaisut jäivät vaillinaisiksi.

Tunnin tienoilla Huuhkajat teki kaksi vaihtoa. Kentän jättivät Tim Sparv ja Tim Väyrynen, tilalle tulivat Rasmus Karjalainen ja Kaan Kairinen.

Vaihdot eivät tuottaneet toivottua tulosta, sillä Viro siirtyi pian niiden jälkeen kahden maalin johtoon. Mark Roosnupp tarjoili avopaikan Anierille, joka pääsi siirtämään pallon takatolpalta tyhjiin.

Lappalainen tarjoili hetkeä myöhemmin Robert Taylorille loistavan paikan, mutta Taylorin tykki osoittautui tuhnuksi.

Suomi suoritti 67. minuutilla neljännen vaihtonsa. Juhani Ojalan tilalle tuli Albin Granlund, joka pääsi heti yrittämään maalintekoa. Puolustajan laukaus otti osuman virolaisvahti Lepmetsiin ja kimposi takatolpasta takaisin peliin.

Varsinaista peliaikaa oli vartti jäljellä, kun tiistaina Ruotsia vastaan osunut Eero Markkanen vaihdettiin sisään Sebastian Dahlströmin tilalle.

Huuhkajat painosti Viroa yhä ankarammin. Suomen hyökkäykset tuntuivat puuroutuvan rangaistusalueen tuntumaan, kunnes koitti 81. minuutti. Ylätupa levitti oikealle Lappalaiselle, joka tarjoili nappisyötön maalin edustalle. Karjalainen syöksyi oikealla hetkellä tontille ja viimeisteli ensimmäisen maalinsa A-maajoukkueessa.

Hetkeä myöhemmin Suomi teki viimeisen vaihtonsa. Ottelussa debytoinut Nicholas Hämäläinen teki tilaa Juha Piriselle.

Lappalaisen ja Karjalaisen yhteistyö oli poikia vielä tasoituksenkin lisäajalla. Lappalainen teki esityön ja Karjalainen laukoi, mutta hyökkääjän veto ei ollut riittävän laadukas.

Viro kulutti viimeiset hetket tehokkaasti ja peli päättyi hieman ennen 94 minuutin täyttymistä.

Hradecky kovassa paikassa Bayernia vastaan! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!