Aiemmin tässä kuussa Suomen A-maajoukkueessa debytoinut Saku Ylätupa siirtyy Ajaxin organisaatiosta AIK:hon, joka voitti viime kaudella Ruotsin Allsvenskanin mestaruuden.

Ylätuvan, 19, ja AIK:n sopimus ulottaa kauden 2022 loppuun.

AIK Fotboll

@AIKfotboll
AIK Fotboll och den nederländska klubben AFC Ajax från Amsterdam är överens om villkoren för en permanent övergång för den 19-årige finske U21-landslagsmannen Saku Ylätupa och avtalet sträcker sig till och med den 31 december 2022.

Läs mer: aikfotboll.se/nyheter/saku-y…

Hän teki läpimurtonsa Veikkausliigassa kaudella 2017 pelatessaan lainalla Rovaniemen Palloseurassa. Helsingin Jalkapalloklubi kutsui Ylätuvan kesken kauden takaisin lainalta ja myi hänet Hollantiin Ajaxiin. Hyökkäävänä keskikenttäpelaajana viihtyvä Ylätupa on aiemmin urallaan edustanut myös Leppävaaran Palloa ja FC Espoota.

Ylätupa ja pelaaja-agentti Tuomas Talvitie avasivat AIK-siirron taustoja Iltalehdelle.

– AIK oli tosi kiinnostunut minun signaamisesta. Mietin muutaman viikon ja päädyin tänne, Ylätupa kommentoi Iltalehdelle.

– Etukäteen avauksen roolia on tarjottu. Se oli yksi iso syy, miksi tulin tänne.

– Ajax oli oikea steppi Sakulle. Hän sai hyvät eväät sieltä. Nyt hän pääsee taistelemaan avauspaikasta Ruotsin mestarin ykkösjoukkueeseen, kommentoi Talvitie

– Täällä on kova odotukset hänelle. Vastaanotto on ollut loistava. AIK oli kärsivällinen. Yleensä isoilla seuroilla on pitkä lista halukkaista. Uskon, että tämä on Sakulle hieno uusi alku.