Sitkeä vammakierre vihdoin takana? – Suomalaistoppari teki vakuuttavan paluun Huuhkajiin: ”Hyvä fiilis”

© Kuva: Juha Tamminen
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Hankala takareisivamma pilasi pitkälti Huuhkajien topparin Juhani Ojalan viime kauden Allsvenskanin Häckenissä, mutta tiistain Ruotsi-ottelu antoi hyviä merkkejä paluusta takaisin huippukuntoon.

Ojala pelasi täydet 90 minuuttia, kun Huuhkajat kaatoi tiistaina naapurimaa Ruotsin 1-0. Qatarin leirin toinen ottelu pelataan perjantaina, kun vastaan asettuu Viro.

– Tietenkin hyvä voitto Ruotsia vastaan alla. Hyvillä fiiliksillä lähdetään Viroa vastaan. Mitä nyt itse henkilökohtaisesti Viroa vastaan olen pelannut, niin aina on voitettu. Aiotaan jatkaa sitä rataa, Ojala kommentoi SuomiFutis-sivustolle.

Allsvenskan-kauden toisessa ottelussa tullut loukkaantuminen piti Ojalan sivussa edustusjoukkueen peleistä pitkälle syksyyn. Paluu tapahtui 27. syyskuuta Kalmaria vastaan, kun Ojala pelasi avauksessa 45 minuuttia.

Yhteensä loppukauden kahdeksassa ottelussa minuutteja kertyi 155. Kauden viimeisessä ottelussa Ojalan 90-minuuttinen jäi näkemättä 88. minuutilla tulleen toisen keltaisen kortin vuoksi. Paluu maaottelupaitaan lähes vuoden tauon jälkeen sujui kuitenkin vahvasti.

– Hyvä fiilis oli. Viime marraskuun lopulla pelasin viime pelin. Ihan hyvä kondis oli. Peli tuntui hyvältä. Joukkue pelasi hyvin ja itse onnistuin kanssa ihan hyvin, Ojala toteaa.

Valtaako suomalaispari Häckenin puolustuslinjan?

Ruotsia vastaan Ojala muodosti Huuhkajien toppariparin niin ikään Häckenissä pelaavan Joona Toivion kanssa. Suomalaisfanien toiveissa varmasi on, että Häckenissä nähdään ensi kaudella suomalainen topparipari.

– Siellä on kova kilpailu menossa. Kaikki on mahdollista tietenkin. Meillä on siellä neljä kovaa topparia ja kaksi pelaa, Ojala muistuttaa.

29-vuotias Ojala on pelannut maajoukkueessa kolme kertaa Viroa vastaan ja jokaisella kerralla ottelu on päättynyt Suomen voittoon. Voiton avaimet perjantain otteluun ovat selvät.

– Perusasiat täytyy pitää kunnossa. Puolustuksen kautta edelleen lähdetään. Koitetaan pitää nolla omissa, saada hyviä hyökkäyksiä aikaiseksi ja saada maaleja. Kaikki mahdollisuudet on voittoon, se on ihan selvä, Ojala toteaa.

Huukajat-Viro-ottelu nähdään perjantaina 11.1. klo 13.55 alkaen suorana lähetyksenä Viasat Jalkapallo -kanavalla, Viaplayssa ja ilmaiseksi Viafreessä.

Kimmo Mäkinen

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS