Toppari loukkaantui, Juventus voitti – ”Tunnin ajan olimme kauden huonoin Juventus”

© Kuva: Getty Images

Juventuksen tappioton putki oli sunnuntai-iltana Stadio Olimpicolla koetuksella, kun kotijoukkue Lazio karkasi Emre Canin omalla maalilla johtoon hieman ennen 60 minuutin täyttymistä pelikellossa. Serie A:n ylivoimainen sarjakärki nousi kuitenkin ahdingosta, kun vaihtomies Joao Cancelo tasoitti pelin 74. minuutilla. Hieman ennen loppua sarjan maalitilaston jaetulle kakkossijalle noussut Cristiano Ronaldo ampui rankkarista Vanhalle rouvalle 2-1 -voittomaalin.

Juventus sai avausjaksolla huolia myös toppari Leonardo Bonuccin loukkaantumisesta. Bonuccin korvasi kentällä kokenut Giorgio Chiellini, joka kiitteli voittosaldon komistumisesta ennen kaikkea viisi torjuntaa ottanutta maalivahti Wojciech Szczesnyä.

– 55 tai 60 minuutin ajan tämä oli ehdottomasti kauden huonointa Juventusta, Chiellini sanoi Sky Sport Italialle Goalin mukaan.

– Wojciech Szczesny piti meidät pinnalla tunnin ajan. Sitten nousimme mukaan ja voitimme pelin. Tämän täytyy auttaa meitä kasvamaan, koska pelaamme keskiviikkona seuraavan tärkeän pelin Atalantaa vastaan cupissa.

Myös valmentaja Massimiliano Allegrillä herui kiitoksia puolalaistorjujalle.

– Szczesny pelaa todella hyvin, mutta tiesimme hänen olevan mahtava maalivahti. Minusta hän on tehnyt isoimman harppauksen itseluottamuksessaan ja siinä, miten hän keskittyy koko 90-minuuttisen ajan.

Bonuccin loukkaantumisesta Allegri ei ollut kovin huolissaan, sillä Juventus hankki vastikään Martin Caceresin marokkolaisen Medhi Benatian siirryttyä qatarilaiseen Al Duhailiin.

– Leonardo Bonuccin nilkka on turvonnut, joten katsotaan. Martin Caceres on kuitenkin tulossa. Myös Miralem Pjanic palaa viikolla ruotuun, Allegri kertoi.

Emre Canin epäonnisesta iltapuhteesta Allegri otti vastuun omille harteilleen.

– Se on minun vastuullani. Yritin peluuttaa Emre Cania puolustuksen edessä ja se oli minun virheeni. Hänellä ei ole vielä oikeita ajoituksia, joten laitoin hänet liian hankalaan paikkaan. Kun laitoin hänen tilalleen Rodrigo Bentancurin, peli sujui paremmin.

– Emme pelanneet hyvin ensimmäistä tuntia, mutta viimeinen puolituntinen meni paremmin. Puoliajalla kehotin poikia syöttelemään siistimmin ja välttämään hätäisiä virheitä.

– Federico Bernardeschin ja João Cancelon sisääntulo auttoi meitä organisoitumaan. Vaihtomiehet olivat tänään elintärkeitä, Allegri kehaisi.

Kesällä Juventukseen siirtynyt João Cancelo teki sunnuntaina ensimmäisen maalinsa Juven paidassa.

Juventuksen saldo kauden 21 sarjaottelusta on 19 voittoa ja kaksi tasapeliä.