Veikkausliigan joukkueet ovat palailleet harjoittelutauoiltaan, ja pikkuhiljaa on alettu päästä myös pelihommiin. Useimmat joukkueet ovat jo pelanneet ensimmäisen harjoitusottelunsa, ja näistä kaikkein hohdokkaimpana HJK kävi Skotlannissa ottamassa mittaa Rangersista.

Kaksi joukkuetta avasi samantien myös kilpailukautensa, kun Ilves ja KuPS ottivat varaslähdön Suomen Cupiin. KuPS hävisi Tampereella pelatun ”kotiottelunsa” peräti maalein 1-4, ja ottelun kohokohdaksi nousi monien mielestä Matias Ojalan upea vapaapotkumaali.

23-vuotias Ojala on pelannut Veikkausliigassa jo 82 ottelua, muttei ole tehnyt näissä vielä ainuttakaan maalia. Perjantaina nähty vapaapotkumaali antaa kuitenkin luvan odottaa maalitilin pikaista aukeamista, sillä takaylänurkkaan suuntautunut veto hipoi suorastaan täydellisyyttä. Ojalan maalin voi katsoa Ilveksen YouTube-koosteesta.

Oman näytteensä vapaapotkuosaamisestaan antoi lauantaisessa harjoituspelissä myös IFK Mariehamnin Keaton Isaksson. Isakssonin vapari kohosi hienosti EIF:n muurin yli ja painui tammisaarelaisten maalin ylänurkkaan. Isakssonin maalin voi katsoa tästä linkistä.

Ei kahta ilman kolmatta. Vaparitalkoisiin mieli osallisiksi myös FC Lahden uusi hankinta Josu. Suomessa aiemmin myös SJK:ssa pelannut espanjalainen yllätti KTP:n kahden pelaajan muurin sekä maalivahdin, ja laukoi keskityksen sijaan pelivälineen etunurkkaan. Komea aloitus Josulle Lahden mustapaidoissa.

Happy to get my first goal with @FCLahti1996

Nämä maalit ovat epäilemättä omiaan nostattamaan odotuksia kohti tulevaa veikkausliigakautta. Helppoa se on, kun sen osaa.