Bayer Leverkusen sai ämpärillisen kylmää vettä niskaansa upean Bayern-voiton jälkeen – ”Jalat olivat jossain puolen metrin korkeudella”

© Kuva: Getty Images

Bayer Leverkusen vastasi eurooppalaisen futiksen yhdestä viime viikon ykkösuutisista, kun ”The Werkself” kaatoi suurseura Bayern Münchenin 3-1.

Paluu kuolevaisten joukkoon koitti heti kolme päivää myöhemmin, kun Lukas Hradeckyn joukot tippuivat Saksan Cupista hävittyään ”ei niin suurelle” Heidenheim Kielille 1-2.

– Kenties tämä ihan kelpo 2. Bundesliigan joukkueelle häviäminen johtui Bayern-voitosta. Ehkä jalat eivät olleet nurmikolla, vaan jossain puolen metrin korkeudella. Se oli terve herätys, että vaikka voitat Bayern Münchenin, niin elämä jatkuu. Menet vähänkään löysällä asenteella, niin tuo on lopputulos, Viasatin selostaja Mikko Innanen heittää SuomiFutis-sivustolle.

Innanen kuitenkin korostaa, että Leverkusenin viikko on äärimmäisen kova. Peter Boszin suojatit kohtasivat Bayernin lauantaina kotona, tiistaina Heidenheimin vieraissa ja tänään perjantaina Mainzin taas vieraissa.

– Mainzilla on tänään ehdottomasti etulyöntiasema. He eivät ole reissanneet missään ja edellinen peli oli sunnuntaina. Tämä on heille kaikkien mahdollisuuksien peli, mutta Leverkusenin piristynyt ilme, cupin matsia lukuunottamatta, saa minut silti pitämään heitä hienoisina ennakkosuosikkeina.

Leverkusen avasi kauden Heiko Herrlichin johdolla kolmella tappiolla ja pisteet olivat tiukassa myös vuoden edetessä loppua kohden. Edes kaksi voittoa ennen joulua eivät auttaneet, vaan saksalaisluotsi sai väistyä. Tilalle palkatun hollantilaisen Peter Boszin alaisuudessa saldo on kolmesta liigaottelusta kaksi voittoa ja yksi maalin tappio.

– Leverkusen pelasi aiemmin tällä kaudella materiaaliinsa nähden niin surkeasti, että väistämätön, eli valmentajanvaihdos tapahtui. Selostin yhden heidän aivan todella huonon pelin syksyllä, mutta nyt tosiaan näyttää, että suunta on parempaan.

Leverkusen on tällä hetkellä sarjassa seitsemäntenä, kun eurokentille pääsee kuusi parasta. Vieraspeli Mainzia vastaan perjantai-iltana on kaikkea muuta kuin ”varmat kolme pistettä”. Mutta kuten Innanen teroittaa – niihin kuuluisin ”ohipeleihin” ei ole varaa, mikäli tavoite on edelleen eurokentillä.

– Paikkahan tulee myös jos voittaa Eurooppa liigan, mutta ei siis missään nimessä ole varaa. Nyt kuitenkin näyttää siltä, että Leverkusen on tulossa niille sijoille, missä heidän piti olla. Etsit minkä tahansa Bundesliigan ennakon viime syksyltä, niin Leverkusen oli sijoitettu kirkkaasti TOP 5 -joukkoon. Uskon, että nousu jatkuu. Härmäläisittäin toivomme tietenkin myös, että Joel Pohjanpalo kuntoutuu ja pääsee vielä pelaamaan.

Mainz-Bayer Leverkusen näkyy perjantaina 8.2. klo 21.20 alkaen suorana lähetyksenä Viasat Jalkapallo -kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa.

Juho Hirvonen


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.