Manchester City voitti sunnuntaina Englannin liigacupin finaalissa Chelsean rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Varsinaisella peliajalla tai jatko-ottelussa ei maaleja nähty.

Ottelun puhuttavin tilanne tapahtui juuri ennen rangaistuspotkukilpailun alkua. Chelsean manageri Maurizio Sarri halusi ottaa takareisivaivoista kärsineen maalivahti Kepa Arrzabalagan vaihtoon ja korvata hänet Willy Caballerolla, joka oli jo valmiina sivurajalla.

Myös tuomari ilmoitti taululla Kepan ja Caballeron vaihdosta, mutta Kepa kieltäytyi poistumasta kentältä. Hän huitoi käsiään ja huusi Chelsean penkille, kunnes sai tahtonsa läpi. Sarri oli tilanteesta raivoissaan, mutta antoi Kepan jäädä kentälle keskusteltuaan tuomari Jonathan Mossin kanssa.

Sky Sports Football

@SkyFootball
😳 - Have you EVER seen anything like it!?

Maurizio Sarri tries to substitute Kepa Arrizabalaga for Willy Caballero, but Kepa refuses to come off and Sarri is absolutely FURIOUS! 😡

Kepan toiminta on saanut sosiaalisessa mediassa pääosin täystyrmäyksen. Myös Chelsean entisen kapteenin John Terryn mielestä espanjalaistorjujan teko kieli kunnioituksen puutteesta.

[readmore from=Arrizabalaga-Kepa]

Pian ottelun jälkeen Sarri ja Kepa purkivat tilannetta ulkopuolisille, mutta italialaismanageri ei ollutkaan enää raivoissaan, vaan kertoi kyseessä olevan väärinkäsitys.

– Ymmärsin ongelman väärin ja tajusin tilanteen vasta, kun joukkueen lääkäri saapui vaihtopenkille.

– Hän (Kepa) ymmärsi, että pyysin vaihtoa, koska hänellä oli joku fyysinen ongelma. Hän sanoi, ettei hänellä ollut ja hän oli oikeassa, kommentoi Sarri BBC:n mukaan.

Tilanne aiheutti niin ison kohun, että Kepa kommentoi sitä Chelsean verkkosivuilla oman otsikon alla.

– Se ymmärrettiin väärin. Tarkoitukseni ei missään vaiheessa ollut kieltäytyä tottelemasta manageria tai mitään sellaista.

– Sekaannusta jatkui 2-3 minuuttia, kunnes lääkärit pääsivät vaihtopenkille ja selittivät kaiken hyvin.

– Hän (Sarri) luuli, etten pystyisi jatkamaan ja minä yritin pohjimmiltaan sanoa, että olin fyysisesti kunnossa.