IS: ”Se oli aikamoinen pommi” – Sakari Mattila teki tosielämän hattutempun

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajissa 11 A-maaottelua pelannut Sakari Mattila sai tuulettaa lokakuussa tosielämän hattutemppua. 29-vuotias keskikenttäpelaaja ja Kristine-vaimo saivat tietää kesällä, että kohdussa kasvaakin kolme vauvaa eikä vain yksi.

- Samanaikaisesti tuli tietenkin onnellisuus. Olihan se hienoa, että meillä homma onnistui. Oli se silti sokeeraavaa, ei siitä pääse mihinkään, Mattila kertoo Ilta-Sanomien haastattelussa (IS:n koko juttu luettavissa täältä).

Mattila kertoo nähneensä ultraäänitutkimuksessa ensin vain kaksi sikiötä. Yllätys olikin melkoinen.

- Yhtäkkiä esiin tulikin kolmas varjo. Se oli aikamoinen pommi.

Kolmosraskaus luokitellaan riskiraskaudeksi ja kuudennella raskauskuulla kohdun seinämä todettiin vaarallisen ohueksi. Kristine joutui useaksi viikoksi sairaalaan, jossa hän oli pääosin vuoteen omana.

- Hän ei oikein saanut edes seistä. Sillä saimme vähän lisäaikaa. Lapset syntyivät lopulta 26 viikon jälkeen. Kun niitä oli kolme, oltiin aika riskien rajoilla. Olemme onnekkaita, että kaikki on nyt hyvin, Mattila huoahtaa.

Vauvat syntyivät siis kolmisen kuukautta ennen laskettua aikaa, ja olivat syntyessään vain 590, 665 ja 690 gramman painoisia. Perhe viettikin sairaalassa 16 viikkoa kolmosten syntymän jälkeen. Toissa viikolla Mattila, vaimo Kristine ja tyttäret Isabella, Gabriella ja Daniella pääsivät viimein kotiin.

Mattila pelaa tätä nykyä Norjan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavassa Fredrikstadissa. Samassa joukkueessa pelaa suomalaisista myös Joona Veteli.

Kolmen uuden perheenjäsenen samanaikainen saapuminen aiheuttaa arkeen omat haasteensa, mutta perhe on saanut tukea myös Fredrikstadin kunnalta.

- Harjoittelemme nyt normiarkea. On aika haastavaa saada balanssiin kaikki unet ja ruokailut, mutta se alkaa tässä viikon jälkeen pikku hiljaa löytyä. Kyllä se on niin, että aina joku vähän kitisee, Mattila kertoi.

- Saamme välillä yövahteja, jotta voimme välillä vähän nukkua. Se on ihan must. Jos ei olisi mahdollisuutta nukkua kunnolla, niin hullujen huoneelle tässä joutuisi.

Mattilalla on tällä hetkellä hieman paremmin aikaa perheelle, sillä pelihommista on meneillään pakollinen tauko. Polven eturistiside meni viime syksynä poikki jo toisen kerran lyhyen ajan sisällä. Pelikunnossa Mattila uskoo olevansa kesällä.

- Siitä ei tulisi mitään, jos en pystyisi nukkumaan ennen pelejä. Tässä tilanteessa tämä menee ihan okei. Teen lähinnä punttitreeniä ja kuntoutan itseäni, sen kanssa pystyy tasapainottelemaan.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.