Juuri Ruotsin suurseuraan siirtynyt suomalaislahjakkuus tähtää huipulle – ”Näen itseni La Ligassa, Bundesliigassa tai Valioliigassa”

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen nuorten maajoukkuepelaaja Saku Ylätuvan tavoitteet ovat Euroopan huipulla. Juuri AIK:n paitaan siirtynyt 19-vuotias hyökkääjälahjakkuus tähtää pelaavansa viiden vuoden sisällä jossakin Euroopan suurimmista sarjoista.

– Näen viiden vuoden päässä suuremman sarjan ja suuremman seuran. Näen itseni yhdessä maailman suurimmista sarjoista. Näen itseni La Ligassa, Bundesliigassa tai Valioliigassa. Teen sen eteen päivittäin kovasti töitä, Ylätupa latasi itsevarmasti Fotbollskanalenille.

– Tavoitteet on laitettava korkealle. Jos tavoitteet asetettaa liian matalalle, ei ole saavutettavaa.

Ylätupa pelasi ennen AIK:ta Ajaxin akatemiassa. Nuorukaisen mentorina oli Ajaxia itsekin edustanut suomalaislegenda Jari Litmanen.

Ylätupa keskusteli myös ”Litin” kanssa ennen AIK-siirtoa.

– Puhuimme siitä ja hän sanoi, että Ajaxin jättämisessä ja AIK:hon siirtymisessä olisi sekä hyviä että huonoja puolia. Puhuin myös Robert Taylorin kanssa, joka pelasi aiemmin AIK:ssa Tunnemme toisemme hyvin ja hän kertoi seurasta hyviä asioita, hyökkääjä kuvaili päätymistään seuraan.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.