La Ligan sarjakärki Barcelona tiedotti perjantaina valmentajansa Ernesto Valverden jatkosopimuksesta, ja viime viikolla kolmoseksi pudonnut Atlético Madrid jo torstaina Diego Simeonen jatkosta. Molemmissa siis vannotaan jatkuvuuden nimiin.

Valverden uusi sopimus kattaa kauden 2019-2020, ja siinä on optio vuoden jatkosta. Valverde aloitti Barcelonan valmentajana kesällä 2017. Ensimmäisen kauden saldona oli tuplamestaruus, ja tällä kaudella Barcelona on ehtinyt jo voittaa Espanjan Supercupin.

Viime lauantaina 55 vuotta täyttänyt Valverde on valmentanut Barcelonaa 96 virallisessa ottelussa. Näistä Barca on voittanut 65 ja hävinnyt vain yhdeksän. Valverden ensimmäisellä kaudella 2017-2018 Barcelona oli lähellä pelata tappiottoman sesongin, mutta loppukauden tappio Levantelle teki toiveet tästä tyhjiksi.

Atlético Madrid puolestaan jatkoi Diego Simeonen sopimusta kahdella vuodella kesään 2022. Argentiinalainen aloitti Atléticossa jo vuonna 2011, ja on seuran historian menestyksekkäin valmentaja.

Uusi sopimus tuo Simeonelle tiettävästi noin 150 000 euroa viikossa – noin saman summan kuin joukkueen supertähti Antoine Griezmann ansaitsee – ja tekee hänestä ainakin epävirallisesti maailman parhaiten palkatun jalkapallovalmentajan.

TEAMtalk

@TEAMtalk
Diego Simeone is now one of the world's highest-paid managers after signing an extremely lucrative new deal with Atletico Madrid 🤑

teamtalk.com/news/chelsea-l…