Manchester City taisteli vajaallakin 3-2 -vierasvoittoon Schalkesta keskiviikkona Mestarien liigassa (lue raportti). Pep Guardiolan miehistö sai kuitenkin säikähtää, sillä tauolle mentiin kotijoukkue Schalken 2-1 -johdossa.

Schalke teki molemmat maalinsa rankkarispesialisti Nabil Bentalebin 11 metristä upottamista pilkuista. Rangaistuspotkuista varsinkin ensimmäinen oli jokseenkin kyseenalainen, sillä Nicolas Otamendi näytti yrittävän väistää pallon osumista tämän käsivarteen. Aluksi tilanteesta tuomittiin Schalkelle kulmapotku, mutta tuomio muuttui rankkariksi videotarkistuksen myötä.

Protokollan mukaan erotuomarin pitäisi tavallisesti tarkistaa tällaiset tilanteet itse VAR-monitorilta ennen päätöksen tekemistä, mutta espanjalaistuomari Carlos del Cerro Grande ei kentän laidalle juossut. Syykin tähän oli selvä: VAR-näyttö oli epäkunnossa eikä tuomari voinut toimimattomalta monitorilta mitään tarkistaa.

Del Cerron ei näin auttanut tehdä mitään muuta kuin luottaa VAR-huoneessa työtään tekevien videotuomarien näkemykseen ja tuomita rankkari muiden silmäparien avustuksella. Ennen ratkaisunsa tekemistä hän selvitti asian molempien joukkueiden kapteeneille.

Myös toinen rankkari oli kyseenalainen, sillä Schalken Salif Sané näytti olevan ainakin lähellä paitsioasemaa. VAR-tuomarit eivät kuitenkaan Del Cerro Granden ratkaisua oikaisseet, joten mitä ilmeisemmin videotarkistus oli toista mieltä.

Lähde: AS