Naisten EM-arvonnassa nähtiin erikoista koheltamista – Helmareilla kohtalainen arpaonni

© Kuva: Juha Tamminen

Karsintalohkot naisten vuoden 2021 EM-kisoihin on arvottu Sveitsin Nyonissa. Helmarien vastustajiksi arvottiin Skotlanti, Portugali, Albania ja Kypros. Suomen päävalmentaja Anna Signeul valmensi Skotlannin maajoukkuetta pitkään, vuosina 2005-2017.

Arvonta ei sujunut kommelluksitta, sillä kesken arvonnan onnettarelta pääsi lipsahtamaan arvontapallosta paljastunut paperilappu johonkin pöydän koloseen ja sieltä pöydän alle. Kesti hetken, ennen kuin pöydän alta löydettiin oikea lippunen, sillä kolossa oli myös jokin toinen paperi. ”Ei se tämä ollut”, kuului häkeltynyt kommentti kesken arvonnan.

Albania hävisi edellisissä EM-karsinnoissa kaikki ottelunsa. Suomi ja Portugali pelasivat puolestaan tuolloinkin samassa lohkossa. Suomessa pelattiin maaliton tasapeli, ja Portugalissa kotijoukkue oli parempi maalein 3-2. Portugali ja Skotlanti etenivät omista lohkoistaan vuoden 2017 EM-lopputurnaukseen, mutta jäivät itse kisoissa alkulohkoon.

Ensi kesänä Ranskassa pidettäviin MM-kisoihin Skotlanti selvisi lohkonsa voittajana voitettuaan seitsemän peliä kahdeksasta. Portugali ja Suomi olivat omien lohkojensa kolmansia.

Suomi oli arvonnoissa kakkoskorissa.

Kustakin karsintalohkosta voittaja selviytyy suoraan EM-kisoihin. Lisäksi suoran kisalipun lunastaa kolme parasta lohkokakkosta. Muut kuusi lohkokakkosta pelaavat jatkokarsinnassa viimeisistä kolmesta kisapaikasta.

Lohkovaiheen pelit alkavat elokuussa 2019 ja päättyvät syyskuussa 2020. Playoff-vaihe pelataan lokakuussa 2020. Ensimmäistä kertaa karsintoihin osallistuvat Suomen lohkoon arvottu Kypros sekä Kosovo.

EM-kisat pelataan Englannissa 11.7.-1.8.2021. Mestaruutta puolustaa Hollanti.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!