Jalkapallotilastoja koostava CIES Football Observatory julkaisi tiistaina vuotuisen tilastonsa TOP 5 -liigojen parhaista harhauttelijoista. CIES:n tilastot pohjaavat OptaPron keräämään dataan.

Pelaajat asetettiin rankingissa järjestykseen sen mukaan, kuinka usein he suorittivat onnistuneen harhautuksen viimeksi kuluneen vuoden aikana, tarkemmin sanottuna aikavälillä 18.2.2018-17.2.2019. Tarkasteluun otettiin vain kansallisen pääsarjan ottelut, ja pelaajilla tulee olla minuutteja pelattuna tänä aikana vähintään 1 800 (Bundesliigan osalta 1 500).

Listan ykkönen ei luultavasti yllätä juuri ketään, sillä kärjessä keikkuu yksi maailman kaikkien aikojen parhaista pelaajista, Barcelonan Lionel Messi. Messi on suorittanut onnistuneen harhautuksen keskimäärin 19,2 minuutin välein. Messin onnistumisprosentti riplailuissaan on 67 %.

Listan TOP 8:aan mahtuu peräti kuusi Ranskassa pelaajakasvatuksensa saanutta pelaajaa. Ranskalaisista kakkosena on Nicen Allan Saint-Maximin (19,8 min), neljäntenä Dijonin Naïm Sliti (21,4 min), viidentenä Barcelonan Ousmane Dembélé (21,7 min), seitsemäntenä Guingampin Marcus Thuram (24,2 min) ja kahdeksantena Angersin Jeff Reine-Adelaide (24,7 min). Kolmantena on belgialainen, mutta ranskalaisesta Lillestä maailmalle ponnistanut, Chelseaa nykyisin edustava Eden Hazard (21,0 min).

Kuudentena on puolestaan listan paras englantilainen, Borussia Dortmundia edustava Jadon Sancho (24,1 min). TOP 10:n täydentävät Crystal Palacen Wilfried Zaha ja Atlético Madridin Ángel Correa.

Serie A:n ahkerin harhauttelija on sijalta 13 löytyvä Paulo Dybala. Paras brasilialainen puolestaan on West Hamin Felipe Anderson, joka on listan sijalla 11. PSG-tähti Neymaria ei tilastoista löydy, koska hän ei yllä loukkaantumisten takia vaadittuun 1 800 peliminuuttiin, vaan jäi määrästä yli 500 minuutin päähän. Seurakaveri Kylian Mbappé on sijalla 29. Juventuksen Cristiano Ronaldo ei 50 parhaan joukkoon mahtunut.

TOP 10:n pelaajista paras onnistumisprosentti harhautuksissaan on Eden Hazardilla (73%). Myös toisen polven huippufutaaja Marcus Thuram ylitti 70 prosentin rajan (72%). Hazardiakin paremmalla onnistumisprosentilla TOP 50:n pelaajista ovat harhautelleet Chelsean Mateo Kovacic (79%, sija 24), Bayern Münchenin Thiago (79%, sija 33) ja Rayo Vallecanon Giannini Imbula (76%, sija 14).

Koko tilastoa pääsee katselemaan tämän linkin takaa.