Suomalaistoppari ensimmäistä kertaa joukkueensa kapteenina – vastassa Belgian sarjakärki

© Kuva: Juha Tamminen
Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Helsingin Jalkapalloklubin entinen puolustaja Valtteri Moren toimi lauantaina ensimmäistä kertaa Waasland-Beverenin kapteenina tuuraten pelikieltoa kärsinyttä Milan Massopia. Moren, 27, ja kumppanit hävisivät kotonaan 1-2 Belgian pääsarjan kärkijoukkuetta Genkiä vastaan.

Suomalaistoppari oli vahvasti mukana ottelun avausmaalissa, joka syntyi 11. minuutilla. Moren voitti vapaapotkutilanteessa pääpallon ja Aleksandar Boljević hoiti pelivälineen maaliin hienolla viimeistelyllä.

Waasland-Beverenin johto kesti 60. minuutille asti. Sarjan maalipörssin kärkinimi Mbwana Samatta nousi kulmapotkussa omiin korkeuksiinsa ja puski pallon verkkoon.

Genk kaivoi vielä yhden kanin hatustaan 84. minuutilla. Ruslan Malinovskiy haki kotijoukkueen rangaistusalueella vasemman jalkansa vapaaksi ja keskitti pallon Genk-kippari Alejandro Pozuelolle, joka viimeisteli loppulukemat taululle.

Waasland-Beveren on 24 kierroksen jälkeen viimeistä edellisellä sijalla. Se on kahdeksan pistettä edellä jumbojoukkue Lokerenia, jota uhkaa putoaminen toiseksi korkeimmalle sarjaportaalle. Genk johtaa sarjaa yhdeksän pisteen erolla Royal Antwerpiin.

Lauantaina Belgian pääsarjassa oli vauhdissa myös yksi toinen suomalainen, Zulte Waregemin laitahyökkääjä Mikael Soisalo, joka pääsi 70. minuutilla vaihdosta kentälle 3-2-voitossa Cercle Bruggea vastaan. Genkin vakiopelaajiin lukeutuva laitapuolustaja Jere Uronen oli sivussa loukkaantumisen takia.

Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!