Suomessa trendi, Skotlannissa kirosana – Nyt myös Steven Gerrard kritisoi tekonurmikenttiä: ”Pitäisi miettiä pelaajien turvallisuutta”

© Kuva: Getty Images

Skotlannissa tekonurmikentät ovat nousseet keskustelunaiheeksi, kun pelaajayhdistys nosti asian esiin kriittisessä valossa tällä viikolla. Myös Rangers-manageri ja entinen Liverpool-kapteeni Steven Gerrard asettui pelaajayhdistyksen mielipiteen taakse.

Skotlannin pelaajayhdistys teetti kyselyn niiden joukkueiden pelaajille, jotka pelaavat kotiottelunsa luonnonnurmella. Kyselyn mukaan kaikki pelaajat kannattivat tekonurmikenttien poistamista pääsarjatasolta. Lue lisää tästä.

Skotlannin liigassa tekonurmialustoja on kolmella joukkueella, Hamilton Academicalilla, Kilmarnockilla ja Livingstonilla. Edellä mainittujen joukkueiden pelaajilta ei asiasta kysytty, koska pelaajayhdistyksen mukaan nämä pelaajat olisivat joutuneet kyselyn pohjalta epäreiluun asemaan.

Suomessa tekonurmialustat ovat yleistyneet, mikä on mahdollistanut esimerkiksi harjoittelun ja pelaamisen talvella. Yleisesti Suomessa selkeä suuntaus on se, että uusille stadioneille rakennetaan lämmitetty tekonurmialusta, mikä mahdollistaa pelaamisen ympäri vuoden.

Rangersin valmentaja Gerrard asettui pelaajayhdistyksen mielipiteen taakse.

– Olen samaa mieltä pelaajien kanssa (tekonurmista) siitä, että ne olisivat syytä saada pois huipputasolta. En tykännyt pelata niillä, mielestäni ne ovat vaarallisia.

– Uskon, että peli olisi parempaa, jos tekonurmikenttiä ei olisi, Gerrard sanoi ytimekkäästi TalkSportin mukaan.

Tekonurmialustat ovat parantuneet muutamassa vuodessa rutkasti, mutta myös ongelmakohtia kenttien kohdalla on ollut paljon. Muun muassa pelaajien palautuminen on ollut hitaampaa.

– Luulen, että ihmisten, jotka eivät haluaisi eroon tekonurmikentistä, tulisi miettiä pelaajia ja heidän turvallisuutta. Meidän on pitänyt sopeutua tekonurmialustoilla esimerkiksi pelaajavalintojen ja palautumisen suhteen, Gerrard kertoi.