Tässä on Atléticon iskun paikka Juventusta vastaan – asiantuntija: ”Onko se riittävän hyvä keskikenttä?”

© Kuva: Getty Images
Atalanta haastaa PSG:n Mestarien liigassa! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Keskiviikkona koittaa odotettu hetki Italiassa ja Torinossa, kun Serie A:n ylivoimainen sarjajohtaja Juventus jatkaa pelejään Mestarien liigassa. Vastassa ”Vanhalla rouvalla” on La Ligan toisena majaileva Atlético Madrid, joka avaa otteluparin kotonaan.

– Monien asiantuntijoiden mielestä tämä on todella tasainen ottelupari, mutta oma näkemykseni on se, että nyt kun Juventuksen terveystilanne on hyvä tähän peliin lähdettäessä, niin Juventus on selvä ennakkosuosikki omissa papereissani, monia Juventuksen otteluita tällä kaudella Serie A:ssa Ruudulle selostanut Velja Engström sanoo SuomiFutis-sivustolle.

Raitapaitojen terveystilanne on tosiaan erinomainen. Varmasti Juventukselta on sivussa vain Juan Cuadrado, joka saattaa olla toipilaana jopa loppukauden. Daniele Ruganin ja Douglas Costan pelaaminen oli vielä tiistaina epävarmaa.

CR7 kylvänyt tuhoa Atléticoa vastaan

Vaikka sanotaan ettei sota yhtä miestä kaipaa, Juventuksen jatkopaikan puolesta puhuu Cristiano Ronaldon löytyminen miehistöstä. Serie A:n maalipörssiä 19 rysällä johtava portugalilainen voitti Real Madridissa Mestarien liigan peräti kolmesti putkeen ennen siirtymistään Juveen täksi kaudeksi. Yhteensä Ronaldo on juhlinut maailman arvotetuimman seurajoukkuekilpailun voittoa viidesti, neljästi Realissa ja kerran Manchester Unitedin kanssa.

– Ronaldon joukkueen ei odota lähtevän tässä vaiheessa Mestarien liigaa lauluun. Uskon, että Juventus on tässä se parempi joukkue ja tulee myös näyttämään sen. Ja ennen kaikkea kun pelataan kaksiosaista otteluparia, niin Juventuksen suoritustaso on vaan sen verran parempi, että he hoitavat Atléticon, Engström naulaa.

Atléticon on syytä olla erityisen varuillaan Ronaldon kanssa. 34-vuotias lienee Atlétille tarkkaan merkattu mies, sillä Ronaldo pommitti espanjalaisseuran verkkoon peräti 22 maalia edustaessaan paikallisvastustajaa Realia.

Yksi lisäsyy siihen, miksi Engström pitää Juvea selvänä suosikkina on joukkueen vahva hyökkäyskalusto. Ronaldo, Mario Mandzukic sekä Paulo Dybala ovat vaarallinen ryhmä kärjessä.

– Atléticollakin on tietty kova kolmikko, GriezmannDiego CostaMorata, mutta se ei kuitenkaan vedä vertoja Juventuksen hyökkäykselle, Engström sanoo.

Myös Juventuksen puolustus on Engströmin mielestä Atléticon vastaavaa laadukkaampi. Molaripelissä madridilaisseura on sen sijaan edellä.

– Maalivahdissa ero on ehkä selkein Atléticon suuntaan. Wojcieh Szczesny ei ole niin paljoa vakuuttanut, ja Jan Oblak on puolestaan tosi hyvä veskari. Hänen pitää onnistua erinomaisesti, jotta Atlético pystyy haastamaan Juventuksen.

Iskeekö Atlético Juventuksen keskikenttään?

Juven osa-alueista keskikenttä herättää Engströmissä eniten kysymysmerkkejä. Jos Atlético iskee oikeisiin palasiin, vierasjoukkueelle voi tulla tiukat paikat.

– Juven keskialueen peli on vähän tökkinyt monissa otteluissa. Toki viime peleissä on ollut vähän viitteitä paremmasta, mutta mikä on sitten se koostumus. Nyt se kolmikko on ollut ennakkotietojen mukaan viimeisimmissä harjoituksissa (Blaise) Matuidi, (Miralem) Pjanic ja (Sami) Khedira. Sillä Juventus todennäköisesti lähtee pelaamaan, Engström kertoo.

– Onko se sitten riittävän hyvä keskikenttä? No, Matuidi on hyvä omassa roolissaan, mutta kun Khediralla ei meinaa enää jalka ihan riittää, vaikka onkin pelannut viime peleissä ihan hyvin, niin se pallon siirtely ja pelin rakentelu jää ehkä vähän liikaa Pjanicin vastuulle. Siinä on varmasti sellainen kohta, mihin Atlético yrittää tarttua.

– Jos Atlético pystyy pitämään Pjanicin pimennossa, niin sitten on hyvä mahdollisuus saada koko keskialue haltuun ja hallita koko otteluparia.

Mestarien liigan neljännesvälieräparin Atlético Madrid-Juventus ensimmäinen osaottelu pelataan keskiviikkona 20. helmikuuta klo 22 alkaen. Otteluparin voittaja pääsee kilpailun kahdeksan parhaan joukkoon. Toinen osaottelu pelataan Torinossa 12. maaliskuuta. Serie A:ssa Juventus jatkaa otteluitaan ensi sunnuntaina 24.2., kun se matkustaa Bolognan vieraaksi.

Christos Zavros
Twitter: @CZavros
Atalanta haastaa PSG:n Mestarien liigassa! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!