Tiedätkö, kuka on Suomen A-maajoukkuehistorian nuorin pelaaja? Debyytistä tänään pyöreitä vuosia

© Kuva: Juha Tamminen
Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Huuhkajissa nähtiin tammikuun maaotteluleirillä Qatarissa neljä pelaajaa, jotka mahtuisivat ikänsä puolesta vielä alle 21-vuotiaiden maajoukkueeseenkin. Joukon nuorimpana matkassa oli ilmapiiriä haistelemassa Hongan maalivahti Rasmus Leislahti, Suomen ensimmäinen 2000-luvulla syntynyt A-maajoukkuekutsun saanut pelaaja.

Nuoria on siis Huuhkajissa nähty, mutta ikäennätys on kuitenkin vuosikymmenten takaa – tarkalleen ottaen tasan neljän vuosikymmenen. Suomen miesten A-maajoukkuehistorian kaikkien aikojen nuorin pelaaja on ollut nykyisin TV:stä hyvin tuttu Pasi Rautiainen, joka teki maajoukkuedebyyttinsä 5.2.1979. Rautiainen oli debytoidessaan 17 vuoden ja 202 päivän ikäinen.

Rautiaisen maajoukkuedebyytti tapahtui Bagdadissa ottelussa Irakia vastaan. Suomi hävisi sekä sen, että kaksi päivää myöhemmin pelatun toisen harjoitusottelun samaa vastustajaa vastaan maalein 0-1, ja Rautiainen pelasi kummassakin ottelussa täydet peliminuutit.

Debyyttinsä aikoihin Rautiainen edusti HJK:ta, mutta jo seuraavana vuonna hän sai unelmasiirron Bayern Müncheniin. Bayernissa suomalainen juhli Bundesliigan mestaruutta, mutta oma peliaika oli kortilla. Siksi Rautiainen jatkoikin kunniakasta pelaajauraansa Werder Bremenissä ja Arminia Bielefeldissä.

A-maajoukkueessa Rautiainen pelasi kaikkiaan 29 ottelua, joissa hän teki yhden maalin.

Tilastojen lähteenä on käytetty 11vs11-sivustoa ja Transfermarktia.

Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!