AS Roman pomo raivona: ”Viime vuonna meitä kusetettiin ilman VAR:ia, ja nyt VAR:n kanssa”

© Kuva: Getty Images

Vieläkö muistatte kiihkeän ja maalirikkaan AS Roman ja Liverpoolin välisen Mestarien liigan välieräparin viime keväältä? Otteluparissa nähtiin kaikkiaan 13 maalia, ja Liverpool eteni finaaliin yhteismaalein 7-6. Jälkimmäisessä osaottelussa nähtiin kuitenkin useampia kiistanalaisia tilanteita, ja Roma koki tulleensa kaltoin kohdelluksi. Mediassa liikkuneiden tietojen mukaan tuomari Damir Skomina myönsi pelin jälkeen itsekin tiiminsä epäonnistuneen.

Tuo ottelu oli epäilemättä hyvin keskeisessä roolissa siinä, että Mestarien liigaan otettiin tämän kauden neljännesvälierissä käyttöön videotuomarijärjestelmä VAR. Niin painokkaasti AS Roman puheenjohtaja James Pallotta ja urheilujohtaja Monchi VAR:ia viime toukokuussa kilpailuun vaativat.

– On täysin selvää, että VAR tarvitaan Mestarien liigaan, koska tällaista ei saisi tapahtua. Vielä kerran onnittelut Liverpoolille, he ovat hyvä joukkue, mutta jos emme saa VARia Mestarien liigaan, tällaiset asiat ovat täysi vitsi, James Pallotta puhisi jutussamme.

– Jos Mestarien liigassa olisi käytössä VAR, en tiedä olisiko finaali ollut Real Madrid-Liverpool. VAR:n avulla saadaan paljon epäilyjä pois ja niin voi tapahtua, ettei tuomari näe tilannetta sekunnissa, mutta kymmenessä sekunnissa voit katsoa tilanteen uudestaan ja olla varma, pelaajista Alessandro Florenzi komppasi.

Nyt VAR on Mestarien liigassa näkyvästi läsnä, mutta Roma-leirissä ei tyytyväisiä olla vieläkään. AS Roma putosi keskiviikkona jatkoajan jälkeen Portolle. Porto teki voittomaalin videotarkistuksen jälkeen tuomitusta rankkarista – edellämainitun Florenzin vedettyä Fernandoa paidasta. Hieman myöhemmin Roman rankkarianelut kaikuivat puolestaan kuuroille korville – VAR-tarkistuksesta huolimatta (lue raportti ottelusta).

60-vuotias yhdysvaltalaisliikemies James Pallotta onkin edelleen erittäin pettynyt tuomaritoimintaan. VAR ei siis roomalaisten huolia poistanut.

– Viime vuonna vaadimme VAR:ia Mestarien liigaan, koska meitä kusetettiin välierissä. Tänään käytössä oli VAR, ja meidät ryöstettiin silti, Pallotta puuskahti AS Roman Twitterissä.

– Patrick Schick kampitettiin selvästi boksissa. VAR näyttää sen, eikä siitä silti annettu mitään. Olen väsynyt tähän paskaan. Luovutan.

Pallottan kanssa samoilla linjoilla oli Roman kapteeni Daniele de Rossi. De Rossi tasoitti pelin 1-1:een ennen kuin joutui jättämään kentän loukkaantumisen takia avausjakson päätteeksi.

– Schickin tilanne oli rankkari. Vuosi sitten sanoin, että olisimme olleet finaalissa, jos VAR:ia olisi käytetty Liverpoolia vastaan, mutta taas olemme samassa tilanteessa, De Rossi sanoi Sky Sport Italialle.

– Se on silti inhimillinen virhe, eikä liity teknologiaan mitenkään. Aivan kuten Fiorentina-Inter -pelissä tuomarit tekivät virheen tallennetta katsoessaan. Olen silti vakuuttunut siitä, että VAR kehittyy vielä lisää ajan kuluessa.


TALLETA TÄNÄÄN 10€ JA SAAT 60€ PELIRAHAA!

1. Avaa pelitili Nordicbetille
2. Aktivoi bonus ja talleta 10€
3. Tilillesi lisätään 50€ ja voit hakea voittoja yhteensä 60 eurolla

K18 | S & E voimassa | Pelaa vastuullisesti – Peluuri.fi | BML Group Ltd. on MGA:n lisensoima MGA/CRP/108/2004