Barcelona pani Mestarien liiga -ennätyksiä uusiksi – Messille erikoinen tilastoharvinaisuus

© Kuva: Getty Images
Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Barcelona lyttäsi keskiviikkona Lyonin Camp Noulla maalein 5-1 ja paineli samoin yhteismaalein Mestarien liigan puolivälieriin. Kyseessä on jälleen uusi Mestarien liiga -ennätys, sillä puolivälieräpaikka on Barcelonalle jo 12. perättäinen. Yksikään toinen joukkue ei ole pystynyt samaan.

Barcelona rikkoi samalla toisenkin Mestarien liiga -ennätyksen, sillä Lyon-ottelu oli sille 30. perättäinen tappioton kotiottelu Mestarien liigassa. Vanhaa ennätystä piti hallussaan 29 perättäiseen tappiottomaan peliin pystynyt Bayern München. Barcelonan 30 pelistä 27 on ollut voittoja ja kolme tasapelejä.

Supertähti Lionel Messi teki keskiviikkona kaksi maalia ja alusti toiset kaksi. Niin erikoiselta kuin se kuulostaakin, Messi teki matsitehot 2+2 nyt ensimmäistä kertaa urallaan. Kolmen maalin iltoja Messillä on vaikka kuinka, ja on myös neljän ja viiden maalin pelejä. Useampi maalisyöttökin samassa ottelussa on osunut Messin kohdalle usein, mutta vastaavaa saldoa ei vielä koskaan – missään kilpailussa. Pelejä Barcelonassa ja maajoukkueessa on kuitenkin Transfermarktin mukaan jo 801.

Paljon Messin tason pysyvyydestä kertoo sekin, että hän rikkoi 35 maalin rajapyykin nyt 11. kaudella peräkkäin.

Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!