HIFK hankki Norjassa meriittejä keränneen kenialaisvahdin – uudella valmentajalta näpit pelissä

© Kuva: Getty Images

HIFK on hankkinut uuden maalivahdin. Helsinkiläisseura on solminut sopimuksen Kenian entisen maajoukkuetorjujan Arnold Otieno Origin kanssa.

HIFK vahvisti siirron verkkosivuillaan. Origi on syntynyt Keniassa, mutta suurin osa urasta on vietetty Norjassa. Maalivahdilla on myös Norjan kansalaisuus vuodesta 2017 lähtien.

HIFK-valmentaja Tor Thodesen tuntee Origin. Kaksikko työskenteli vuonna 2011 yhdessä Moss FK:n riveissä.

Valmentajalla olikin vaikutusta Origin valintaan. Kenialainen ei aiemmin edes tiennyt seurasta mitään.

– En oikeastaan ollut kuullutkaan IFK:sta, mutta Tor Thodesen otti yhteyttä ja kertoi, että HIFK tarvitsee maalivahdin. Joten menin nettiin ja aloin tutkimaan IFK:ta. Näkemäni teki vaikutuksen minuun. Seura, jolla on pitkät perinteet ja vahva kannattajapohja. Halusin tietää lisää seurasta joten olin heihin yhteydessää, ja keskustelin muun muassa Mikan [Lönnström] kanssa, maalivahti kommentoi IFK:n verkkosivuilla.

Origi ehti pelata ennen HIFK:ta yli 10 vuotta Norjassa. Moss FK:n lisäksi tutuksi tuli Lilleström, jonka paidassa hän voitti myös Norjan Cupin.

Origin vyöltä löytyy myös 33 maaottelua Kenian paidassa. Viimeksi maalivahti pelasi vuonna 2017 maajoukkueessa.

– Tunnen Arnoldin hyvin. Hän pelasi alaisuudessani Moss FK:ssa kaudella 2011. Hän on määrätietoinen henkilö ja täydellinen ammattilainen joka tekee kovasti töitä jokaisessa ottelussa ja harjoittelussa, Thodesen kehui hankintaa.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.