Huuhkajien älykkö haluaa opiskella ja valmentaa: ”En usko ikinä jättäväni jalkapalloa”

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajien kapteeni Tim Sparv täytti helmikuussa 32 vuotta. Pelivuosia on vielä useampia jäljellä, mutta seurajoukkue FC Midtjylland kysäisi keskikenttäpelaajalta jo, millaisia suunnitelmia hänellä on peliuran päättymisen jälkeen.

– Odotan innolla korkeamman asteen opintoja, Sparv toteaa seuran kotisivuilla julkaistussa ottelulehtisessä.

Sparv muutti ulkomaille jo hyvin nuorena suoraan peruskoulun jälkeen, kun hän sai siirron Southamptonin akatemiaan. Koulut saivat silloin väistyä jalkapallon tieltä, mutta Sparv aloitti lukio-opinnot myöhemmin. Lukiokursseja hän on suorittanut tämänkin kauden aikana, eikä valkolakin saaminen ole enää kaukana (lue lisää).

Kirjoitusharrastusta Sparv pitää yllä kolumnipalstansa ja oman bloginsa avulla. Tuleva oppiaine ei vielä ole selvillä, mutta konkari myöntää kiinnostuneensa kielistä, psykologiasta, johtamisesta ja historiasta.

Opiskelujen lisäksi Sparv myöntää myös valmentajauran kiinnostavan.

– Voin helposti nähdä itseni valmentajan roolissa. Mieluusti nuorten lahjakkuuksien kanssa. Haluan mielelläni hyödyntää kokemuksiani huippujalkapalloilun parista, Sparv jatkaa.

Varmemmaksi vakuudeksi Sparv vielä twiittasi, ettei voisi ”ikinä kuvitellakaan jättävänsä jalkapalloilua”.

Suomeen muuttoa Sparv ei itsestäänselvyytenä pidä. Hänen tsekkiläinen naisystävänsä asuu nimittäin Tshekin pääkaupungissa Prahassa, jossa myös Huuhkajien kippari viihtyy mitä parhaiten.

– Voin helposti kuvitella asuvani Prahassa, se on suurenmoinen kaupunki.

Sunnuntaisessa ottelussa Nordsjaellandia vastaan (lopputulos 3-3) Sparv ei pelannut. Peli oli jo kolmas perättäinen, josta Huuhkajien kippari oli sivussa. Mistään vakavammasta ei kuitenkaan ole kyse, sillä Midtjyllandin kotisivujen mukaan Sparv on huilannut pienen vamman takia ja osallistuu jo täysipainoisesti joukkueen harjoituksiin.

Sparvin sopimus Midtjyllandin kanssa umpeutuu kesällä 2020.