IL: Petteri Forsell avautui maajoukkuematkan kohusta: ”En hyppinyt ilosta, kun minua ei valittu avauskokoonpanoon”

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajat saivat maaliskuussa alkaneiden EM-karsintojen ensimmäisestä ottelutapahtumasta tuloksikseen 0-2 -tappion ja 2-0 -voiton. Italialle taivuttiin ja Armenia kaadettiin.

LUE MYÖS: Petteri Forsell korjasi väärinymmärrystä: ”Totta kai olin iloinen Suomen voitosta”

Suomen peliesitys ja muutaman uuden pelaajan esiintulo tarjosivat paljon vastauksia kannattajia askarruttaneisiin kysymyksiin. Pienimuotoinen kentän ulkopuolinen kohu nousi kuitenkin Petteri Forsellin Armenia-pelin alla Viasatille antamasta haastattelusta.

Vahvaa kautta Puolan pääsarjassa pelannut Forsell ei mahtunut Italia-ottelussa edes Suomen vaihtopenkille. Armenia-pelissä taituri oli penkillä, mutta minuutteja ei siinäkään ottelussa herunut.

Forsell totesi haastattelija Panu Markkaselle olleensa erittäin pettynyt päävalmentaja Markku Kanervan ratkaisuun jättää hänet ulos Italia-pelin kokoonpanosta.

– Mun mielestä se ei ollut oikea ratkaisu, mutta minä en sitä päätöstä tee, Forsell sanoi ykskantaan.

Kohu paisui, kun Markkanen kysyi asiasta Kanervalta suorassa lähetyksessä vain reilut puoli tuntia ennen Armenia-pelin alkua. Kanerva vaikutti haastattelussa varsin yllättyneeltä.

Nyt Forsell on avannut Iltalehdelle enemmänkin maajoukkuematkan tapahtumia, sekä tuntojaan pelaamattomuuden tiimoilta. Iltalehden koko jutun voi lukea täältä. Forsell kertoo Iltalehdelle, että hänen haastattelunsa tehtiin maanantaiaamuna, kun Armenia kohdattiin Jerevanissa tiistaina.

– Tästä tuli yllättävän iso juttu – peliaikaansa pettyneeltä pelaajalta – mutta otetaan se vastaan, sillä Suomi jalkapallomaana on hyvässä kasvussa, joten näitä juttuja alkaa tulla varmaan lisääkin, Forsell arvelee.

– Rive tiesi tietenkin haastattelustani ja oli tietoinen mielipiteestäni. Todennäköisesti hän oli tietoinen mielipiteestäni jo silloin, kun ilmoitti minulle, että en ole kokoonpanossa, sillä hän tietää palavasta halustani pelata ja edustaa Suomea.

– Riveä hämmensi lähetyksessä kysymyksen ajankohta sekä sen muotoilu. Kävimme tästä aiheesta hyvin lyhyen keskustelun, ja se oli sillä selvä.

– On todella vaikea kuvitella, että muutkaan pelaajat, jotka eivät päässeet Italiaa vastaan kentälle, olisivat olleet tyytyväisiä rooliinsa. Olin vain ainut (tietenkin), keneltä sitä kysyttiin, Miedz Legnicassa pelaava Forsell jatkaa.

Forsell on Suomen joukkueessa hyvin poikkeuksellisen pelaajatyyppi. Loistavan potkutekniikan lisäksi miehen ehdottomiin vahvuuksiin kuuluu rautainen itseluottamus, eikä hän ujostelekaan omaa erinomaisuuttaan korostaa. Tavallaan Forsellia voisi pitää jopa hyvin epäsuomalaisena luonteena.

Kausi Puolassa on ollut kenties Forsellin koko uran paras, ja hän uskookin – monien kannattajien tavoin – että Italiaa vastaan annettavaa olisi ollut.

– Jos tämä olisi Football Manager -peli, voisi vain painaa Quit game ja testata uudella kokoonpanolla ja taktiikalla, jos vaikka sattuisi tulemaan parempi tulos. Mutta nyt joudumme elämään sen tappion kanssa, joukkueena.

– En hyppinyt silloinkaan ilosta (kun häntä ei ollut valittu avauskokoonpanoon Armeniaa vastaan), mutta mun kotimaani voitti EM-karsintaottelun vieraissa 2–0. Siitä olemme kaikki iloisia, joukkueena, Forsell tähdentää.

Muokattu 28.3. klo 16.45: Korjattu, että Forsell ei hyppinyt ilosta, kun häntä ei valittu avauskokoonpanoon Armeniaa vastaan. Armenia-voitosta Forsell iloitsi yhdessä joukkueen kanssa.