Joni Kauko lähti Huuhkajien matkaan Esbjergin sankarina, Lukas Hradecky vitsaili patsashankkeesta – ”En ota kantaa tohon sen enempää”

© Kuva: Juha Tamminen
KuPSin eurounelma on elossa! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

Tanskan Superliigan Esbjergiä edustava keskikenttäpelaaja Joni Kauko sai kutsun Suomen A-maajoukkueeseen, joka aloittaa EM-karsinnat vierasotteluilla Italiaa ja Armeniaa vastaan.

Niin Kauko kuin Suomikin lähtevät karsintoihin hyvässä vireessä. Kauko on pelannut tällä kaudella Tanskan pääsarjassa 25 ottelua, joissa hän on viimeistellyt yhteensä seitsemän osumaa. Huuhkajilla taas on tuoreessa muistissa viime syksyn mainiot otteet Uefan Nations Leaguessa, jossa Suomi voitti oman lohkonsa C-divisioonassa.

– Nyt näkee jengistä, että on tosi hyvä draivi päällä ja on kova usko tähän omaan tekemiseen. Saatiin hyviä tuloksia Nations Leaguesta ja nyt lähdetään hakemaan hyviä tuloksia näistä seuraavista karsinnoista, kommentoi Kauko Huuhkaja TV:n haastattelussa.

– Me tehtiin (Nations Leaguessa) kovaa duunia joukkueena ja pelattiin tosi hyvin yhteen. Mun mielestä se on ehkä tärkein (asia), joka meidän pitää säilyttää. Meidän pitää se yhtenäisyys pitää tässä joukkueessa. Kyllä sen huomaa nyttenkin täällä päivittäisestä tekemisestä, että kyllä meillä on sellainen tosi hyvä yhtenäisyys tässä, ja tuntuu, että koko porukka nauttii täällä olosta. On sellainen hyvä fiilis koko ajan.

– Se on yksi iso asia, joka myös mun mielestä tuo niitä tuloksia. Pystytään olemaan kovalla itseluottamuksella kentällä, mutta kuitenkin sellaisella rennolla ja hyvällä fiiliksellä myös.

Suomi aloittaa karsinnat kenties vaikeimmalla mahdollisella haasteella. Ensimmäisessä ottelussa on vastassa Italia, joka isännöi Huuhkajia ensi lauantaina Udinessa Stadio Friulilla.

– Kyllä sieltä on kova jengi tulossa tietysti. Se nyt on ihan selkeä. Jokainen tietää Italian maana ja kuinka kovia jätkiä sieltä on tulossa vastaan ja kuinka iso jengi se on. Se on todella iso haaste meille, ja nyt se tulee meille heti ekana vastaan.

LUE MYÖS: Tässä Italian joukkue, joka kohtaa Suomen EM-karsintojen avauksessa

– Luultavasti tullaan käymään tosi paljon palaverien ja klippien avulla läpi, miten he pelaavat ja miten me tullaan pelaamaan ja oikeastaan tutkimaan tarkkaan, että mitkä olisivat ne meidän aseet, miten me pystyttäisiin kaatamaan Italia.

– Se on ihan selkeätä, että ei me voida lähteä sillä mentaliteetilla, että nyt on tällainen jengi vastassa, eikä meillä ole mitään saumaa. Me lähdetään voittamaan jokaikistä peliä, joka me pelataan – oli sitten Italia tai Brasilia vastassa. Se on ihan sama.

Kauko nousi viime sunnuntaina loistavan oivalluksensa ansiosta Esbjergin suureksi sankariksi.

Esbjerg oli runkosarjan viimeisessä ottelussa 1-1-tasatilanteessa jumbojoukkue Vejleä vastaan ja Esbjergin Laša Parunašvili sai punaisen kortin 82. minuutilla.

– Koko peli oli kyllä sellainen vuoristorata, ettei ole vähään aikaan ollut uralla tuollaista matsia. Tiedettiin, että periaatteessa ollaan voitolla varmasti top 6:ssa ja yläloppusarjassa. Me aloitettiin peli tosi hyvin ja luotiin koko ajan tilanteita ja oltiin selkeästi parempi jengi. Sitten saatiin vähän huono tilanne… Meidän toppari liukui niiden äijän jaloille ja ne sai pilkun ja meni 1-0-johtoon. Sitten päästiin onneksi tasoihin oikeuteusti yhdessä vaiheessa, kertaa Kauko.

– Yhdessä vaiheessa meille tuli punainen kortti ja oltiin alivoimalla. Yhtäkkiä mä kuulin siinä 80. minuutin kohdalla, kun vaihtopenkiltä huudettiin, että pitää tehdä maali. Siellä oli ilmeisesti muissa peleissä tapahtunut jotain sellaista, että nyt meidän oli pakko voittaa.

Ratkaisevasta osumasta vastasi juurikin Kauko. Hän jäi odottamaan, että Vejlen maalivahti Thomas Hagelskjaer laski pallon käsistään, ilmestyi torjujan takaa nappaamaan pallon itselleen ja laittoi sen maalin, kun ottelua oli takana 91 minuuttia.

Esbjerg voitti Kaukon maalilla ottelun 2-1 ja pääsi viidentenä joukkueena mukaan yläloppusarjaan.

– Sitten kun tuli tämä tilanne, niin jonkun spurtin mä vedin laitaan ja yritin keskittää sieltä. Annoin perusvasurikeskityksen maata pitkin suoraan veskarin käsiin. Aika pahalta tuntui siinä kohtaa. Jalat kramppasivat ja tuntui, ettei millään haluaisi nousta ylös.

– Sitten kun mä pikkuhiljaa pääsin ylös, niin mä katoin, että ”okei kaikki juoksee vain eteenpäin ja veskari kattelee ylöspäin”. Ajattelin, että koitetaan nyt piruuttaan, jos se sattuisi heittämään pallon tohon eteen. Oikeastaan melkein sillä samalla sekuntilla se laski pallon siihen maahan ja mä spurttasin ja pistin pallon pussiin. Meni loppujen lopuksi kaikki niin kuin pitikin.

Huuhkaja TV:n haastattelun taustalta Huuhkajien ykkösmaalivahti Lukas Hradecky heittää vitsaillen kuulleensa huhun, että Esbjergissä olisi menossa patsashanke Kaukon kunniaksi.

– Mä en rupee ottaa kantaa tohon asiaan sen enempää, kuittaa Kauko naureskellen.


CFR CLUJ vs KUPS – 100.00 JÄTTIKERROIN

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Lyö vähintään 1€ veto KuPSin voitosta.

Saat 100.00 jättikertoimen!

KuPSin eurounelma on elossa! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!