Konkaripelaaja ilmoitti HIFK-uransa päättyneen – pelihaluja silti edelleen

© Kuva: Juha Tamminen
Nappaa riskitön veto tai talletusbonus HJK:n uudesta alusta!

Huhtikuussa 35 vuotta täyttävä Pekka Sihvola on ilmoittanut uransa Helsingin IFK:ssa olevan ohi. Kokenut hyökkääjä kertoi päätöksestään Instagramissa.

– Yksi elämäni hienoimmista aikakausista on tullut päätökseen. Viimeiset neljä vuotta ovat olleet mahtavaa aikaa seurassa, josta on tullut itselleni hyvin tärkeä. Matkaan on mahtunut mahtavia ylämäkiä, pystysuoria pudotuksia sekä jatkuvaa tunnetilojen vaihtelua aina epätoivosta euforiaan. On paljon asioita, joita jään kaipaamaan, Sihvola kirjoittaa.

– Olen ylpeä siitä miten toimimme joukkueena päivittäin. Se on jotain poikkeuksellista, jonka tulen kantamaan mukanani tulevaisuudessa kentällä ja sen ulkopuolella. Olen ollut etuoikeutettu saadessani kantaa toisinaan HIFKn kapteeninnauhaa ja ylpeä siitä, että annoin kentällä aina kaikkeni.

– Joukkuetoverit (=ystävät), taustahenkilöt, Stadin Kingit ja kaikki muut mukanaolijat kiitos kaikista ikimuistoisista elämyksistä. Suurin kiitos kuuluu kuitenkin rakkaalle vaimolleni, joka mahdollisti tämän matkan. Harmi, että se päättyi niin miten päättyi.

Sihvolan viestin viimeisestä virkkeestä voi saada käsityksen, että hän olisi ollut halukas HIFK:ssa jatkamaan. Seurajohtoa ovat aiemmin piikitelleet pitkään HIFK:ssa pelanneet Esa Terävä ja Pauli Kuusijärvi (lue lisää täältä ja täältä), joille ei toiveista huolimatta jatkosopimusta tarjottu. Terävä jatkaa pelaamista Kolmosen PK-35:ssä ja Kuusijärvi Kakkosen Gnistanissa. Sihvolakaan ei aio vielä lopullista päätepistettä uralleen laittaa.

– Rakkaus lajia ja pelaamista kohtaan on kuitenkin niin suurta, että ihan vielä en ole valmis ripustamaan kenkiä naulaan, hyökkääjä lupaa.

Sihvola on tehnyt 226 veikkausliigaottelussa kaikkiaan 71 maalia ja antanut 26 maalisyöttöä. Kaudella 2009 Hongan kasvatti teki FC Hämeenlinnan paidassa 19 maalia voittaen lukemalla Ykkösen maalikuninkuuden.

Veikkausliigaa Sihvola on pelannut Jokereissa, Hongassa, FC Lahdessa, Hakassa, MYPA:ssa ja viimeksi HIFK:ssa. Veikkausliigan yhden kauden maaliennätys on MYPA:sta kaudelta 2012 (14 maalia), ja tammikuussa 2014 Sihvola pääsi pelaamaan yhden A-maaottelunkin Omania vastaan.

Viimeiset neljä kautta Sihvola pelasi HIFK:ssa. Kausi 2018 Ykkösessä toi Sihvolan tilastoihin 11 maalia ja kuusi maalisyöttöä. Niillä hän oli toinen Ykkösen voittaneen HIFK:n maali- ja tehotilastossa.

Jalkapalloilun ohessa Sihvola on suorittanut myös kauppatieteiden maisterin tutkinnon. Hän on toiminut myös Jalkapallon pelaajayhdistyksen puheenjohtajana.

» Katso Veikkausliigan kaikki ottelut suorana Ruudusta!

Nappaa riskitön veto tai talletusbonus HJK:n uudesta alusta!