Real Madrid on pohjalla. Se putosi viikon sisällä Espanjan Cupista ja Mestarien liigasta, ja La Ligan kärkiseura Barcelona on karannut jo 12 pisteen päähän. Kannattajia masentaa, joukkueen sisällä kinastellaan ja kautta on jäljellä vielä lähes kolme kuukautta.

Seuran puheenjohtaja Florentino Pérezillä on kuitenkin suuria suunnitelmia, eikä nyt puhuta stadionin remontista. Cristiano Ronaldon tyhjiksi jääneisiin saappaisiin tarvitaan uusi pelillinen johtotähti, ja sen nimi on vanha tuttu: Neymar.

PSG:n brassitaituria on huhuttu Real Madridiin jo usein, mutta nyt Sport kertoo, että Pérez on valmiina laittamaan Neymariin kiinni valtavat summat rahaa. Real tarjoaa lehden mukaan PSG:lle Neymarista 350 miljoonaa euroa. Se rikkoisi heittämällä edellisen, niin ikään Neymarissa olevan siirtosummien maailmanennätyksen. PSG maksoi kaksi vuotta sitten Neymarista Barcelonalle 222 miljoonaa euroa.

Pérez on vakuuttunut siitä, että massiivinen tarjous kelpaa PSG:n varakkaille qatarilaisomistajille, sekä itse Neymarille, jonka PSG-sopimus jatkuu vielä kolme vuotta. Pelaajan vakuuttamiseksi tietysti myös palkkatarjous on muhkea: 45 miljoonaa euroa vuodessa nettona. Siinäkin on selkeä parannus PSG-palkasta, sillä Pariisissa Neymarin kerrotaan ansaitsevan 36 miljoonaa euroa vuodessa.

[readmore from=Neymar]

Neymarille tarjottu sopimus on viisivuotinen, joten palkkaan uppoaisi pelkästään nettona 225 miljonaa euroa. Se nostaa miehen ”kokonaiskulut” jo lähes 600 miljoonaan euroon. Toisin sanoen Neymar on kuta kuinkin yhtä kallis kuin Santiago Bernabéun suunniteltu stadionremontti.

Palkka tekisi Neymarista saman tien myös maailman parhaiten palkatun pelaajan ohi Lionel Messin.

Neymarin tavoittelu on jättänyt tällä hetkellä seurakaveri Kylian Mbappén Florentino Pérezin ajatuksissa sivuseikaksi. Mbappé ei ole tällä hetkellä halukas lähtemään kotimaastaan Ranskasta.