Maailmankuulu siirtoguru palaa Sevillaan

© Kuva: Getty Images

Sevilla kertoo verkkosivuillaan, että se on pestannut Ramón Rodríguez Verdejon eli tutummin Monchin urheilutoimenjohtajakseen.

Monchi, 50, palaa Sevillaan vietettyään edelliset 1,5 vuotta AS Romassa. Hän jätti tehtävänsä italialaisseurassa viime viikolla. Vain päivää aikaisemmin Romasta sai lähteä myös päävalmentaja Eusebio Di Francesco.

Vaikka Monchi ei Romassa täyttänyt odotuksia, hänet tunnetaan Espanjassa ja Sevillassa siirtoguruna ja seuralegendana. Hän on Sevillan oma kasvatti ja vietti oman peliuransa kokonaan andalusialaisseuran riveissä. Pian peliuransa jälkeen Monchi nimitettiin Sevillan urheilutoimenjohtajaksi, ja hän jatkoi siinä tehtävässä peräti 17 vuotta.

Monchi on tullut erityisesti tunnetuksi siitä, että hän löytää nappihankintoja halvalla ja myy heidät isolla voitolla eteenpäin. Hyviä esimerkkejä tällaisista pelaajista ovat mm. Dani Alves ja Ivan Rakitić.

Nykyään pelipaikkansa parhaimmistoon lukeutuva Alves, 35, pelasi Sevillassa ensin lainalla brasilialaisesta Bahiasta, kunnes Sevilla lunasti hänet omakseen. Transfermarkt-sivuston mukaan tuo operaatio maksoi Sevillalle hieman yli miljoona euroa. Kuusi vuotta myöhemmin hän siirtyi Sevillasta Barcelonaan yli 35 miljoonan euron korvausta vastaan.

Rakitić, 31, taas siirtyi Sevillaan vuonna 2011 Schalkesta 2,5 miljoonalla eurolla. Kolme vuotta myöhemmin hänet myytiin Barcelonaan 18 miljoonalla eurolla.

Huhujen mukaan myös Arsenal tavoitteli Monchia palvelukseensa.


Lunasta 50€ ilmainen live-veto Huuhkajien EM-avaukseen! 

  1. Avaa tili Betssonille alapuolen napista ja tee talletus.
  2. Lyö vähintään 1€ 1×2-veto Suomelle Liechtensteinia vastaan.
  3. Suomen voittaessa saat 50€ ilmaisen livevedon Suomen ensimmäiseen EM-otteluun!