Mika Kottilalta selkeä näkemys Teemu Pukin huimaan vireeseen – kaiken takana on kaksi naista

© Kuva: Getty Images
Valko-Venäjällä pelataan tänä viikonloppuna! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

Englannin Mestaruussarjan maalipörssiä johtava Teemu Pukki, 28, pelaa elämänsä parasta kautta.

Norwichin riveissä Mestaruussarjan ykköspaikasta kisaava Pukki on takonut tällä kaudella 24 maalia ja antanut seitsemän maalisyöttöä. Lisäksi Pukki oli ratkaisevassa roolissa johdattamassa Huuhkajia Nations Leaguen lohkovoittoon.

– Sekin on hyvä muistaa, minkä alun Teemu sai Nations Leaguen peleissä. Ratkaisi siellä maaleillaan otteluita. Siellä kylvettiin siementä menestyksekkäälle kaudelle. Kaikkihan tukee kaikkea ja hyvien maajoukkuepelien jälkeen oli mahtava lähteä takomaan maaleja seurajoukkueessa, toteaa SuomiFutis-sivustolle ex-maalitykki Mika Kottila.

Itsekin pitkän ja menestyksekkään uran hyökkääjänä pelannut Kottila uskoo tietävänsä mitkä asiat ovat johtaneet siihen, että 28-vuotias Pukki pelaa tällä hetkellä uransa parasta jalkapalloa.

– Kaksi naista. Ei enää pelata pleikkaa yömyöhään, vaan kotona on omat rutiinit. Kyllähän se niin on, että lapsen saaminen tekee pelaajasta urheilijan. Sillä tarkoitan, että se tuo rutiinia elämään ja jos on pieni vauva, niin ei siinä pelata Playstationia yömyöhään, tai sitten on todella harvinainen vaimo, Kottila naurahtaa.

Kottilalla on esittää faktaa teoriansa tueksi.

– Tyttäreni syntyi vuonna 2001 ja seuraavana vuonna voitin maalikuninkuuden, Kottila myhähtää.

Mestaruussarjan kärkisijoista ja suorasta noususta Valioliigaan käydään todella tiukkaa taistoa. Leeds johtaa sarjaa 73 pisteellä, Norwich on toisena 72 pisteessä ja Sheffield United kolmantena 71 pisteessä. Norwich on pelannut yhden ottelun vähemmän ja mikäli se voittaa keskiviikkona Hull Cityn, siirtyy Norwich sarjan piikkipaikalle.

Norwich City – Hull City keskiviikkona 13.3. klo 21.45. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa.

Juho Hirvonen

Valko-Venäjällä pelataan tänä viikonloppuna! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!